SamMills-makarony!
Moderator: Moderatorzy
-
- Bardzo Stary Wyjadacz :)
Re: SamMills-makarony!
Jak nie mają przekreślonego kłosa, to co w takim razie? Napis: produkt bezglutenowy? Dziwna sprawa trochę jak dla mnie 

Nie ma ludzi zdrowych. Istnieją tylko niezdiagnozowani.
- pleomorfa
Ianusia, a masz może jeszcze to opakowanie i mogłabyś wrzucić fotkę? Te nowe opakowania SamMills też mają kłosa, więc dziwne...
Jeśli tracisz pieniądze, nic nie tracisz. Jeśli tracisz zdrowie, coś tracisz. Jeśli tracisz spokój, tracisz wszystko. - Bruce Lee
Zrobię wieczorem zdjęcie i wrzucę tutaj
Wrzucenie zdjęć przekracza moje umiejętności
zmniejszam i zmniejszam a komputerowi ciągle są za duże....poddaję się i potraktuję temat opisowo.
Makaron kukurydziany świderki kupiony w Auchan ma napis "gluten free" i znak przekreślonego kłosa z "c" - czyli w 100% produkt pewny tak ?
Makaron kukurydziany świderki kupiony niedawno w Biedronce ma nieco inne kolorystycznie opakowanie, napis "gluten free" i znak przekreślonego kłosa ale bez "c".
Oczywiście obie paczki z firmy SamMills. Zaintrygowało ale i trochę zaniepokoiło mnie to, ze ta sama firma jedną partię makaronu ma ze znakiem certyfikowanym a drugą opisaną, ze bezglutenowa ale bez owego "c".
Nie wiem czy to ważne - stawiam pierwsze kroki w diecie bezglutenowej ale trochę dziwne. Co o tym sądzicie ?
ps.
Jeśli bardzo zależy Wam na zdjęciu dajcie znać, to zaangażuję męża żeby pomógł mi je tutaj dodać

Makaron kukurydziany świderki kupiony w Auchan ma napis "gluten free" i znak przekreślonego kłosa z "c" - czyli w 100% produkt pewny tak ?
Makaron kukurydziany świderki kupiony niedawno w Biedronce ma nieco inne kolorystycznie opakowanie, napis "gluten free" i znak przekreślonego kłosa ale bez "c".
Oczywiście obie paczki z firmy SamMills. Zaintrygowało ale i trochę zaniepokoiło mnie to, ze ta sama firma jedną partię makaronu ma ze znakiem certyfikowanym a drugą opisaną, ze bezglutenowa ale bez owego "c".
Nie wiem czy to ważne - stawiam pierwsze kroki w diecie bezglutenowej ale trochę dziwne. Co o tym sądzicie ?
ps.
Jeśli bardzo zależy Wam na zdjęciu dajcie znać, to zaangażuję męża żeby pomógł mi je tutaj dodać
-
Czyżby zrezygnowali z licencji na posiadanie certyfikowanego przekreślonego kłosa? Tak to wygląda
Nie ma ludzi zdrowych. Istnieją tylko niezdiagnozowani.
-
- Nowicjusz
Makaron bezglutenowy w Biedronce
Witam serdecznie,
Nie wiem czy wiecie, ale w Biedronce można kupić makaron bezglutenowy- koszt ok 4 PLN za opakowanie.
W porównaniu z cenami innych to naprawdę mało.
Ja kupilam ostatnio 4 opakowania jakby mieli przestać go produkować jak Mleko bez Laktozy, którego już nie mogę dostać od kilku miesięcy:(
Nie wiem czy wiecie, ale w Biedronce można kupić makaron bezglutenowy- koszt ok 4 PLN za opakowanie.
W porównaniu z cenami innych to naprawdę mało.
Ja kupilam ostatnio 4 opakowania jakby mieli przestać go produkować jak Mleko bez Laktozy, którego już nie mogę dostać od kilku miesięcy:(
bezglutenowe makarony w Biedronce to właśnie Sam Mills - w tesco dla przykładu kosztuje 8 zł
Mleko bez laktozy ostatnio pojawiło się u mnie po dłuższej przerwie, ponownie w litrowym opakowaniu
Mleko bez laktozy ostatnio pojawiło się u mnie po dłuższej przerwie, ponownie w litrowym opakowaniu
- xymi
- Aktywny Forumowicz
ale to jakies pozostałosci? w stałej ofercie chyba ich nie ma?
od kilku miesięcy są w stałej ofercie Biedronki po 3,99 albo 4,29 - nie pamiętam, zazwyczaj leżą na dziale między zwykłymi makaronami
- xymi
- Aktywny Forumowicz
ooo to ciekawa wiadomość, muszę koniecznie sprawdzić 

-
- Nowicjusz
Z tymi makaronem to ciekawa Sprawa. Kupuje je bardzo często bo są bezglutenowe, smaczne i bez GMO przynajmniej te w starych zielonych opakowaniach. Natomiast w biedronce pojawiły się nowe opakowania jasne, jest przekreślony Kłos ale nie ma przekreślonego GMO, a w Auchan są dalej zielone opakowania, czyżby biedronkowa cena oznaczała modyfikowana genetycznie kukurydzę? Bo różnica w cenie jest spora. W Tesco te makarony średnio 7 zł. A w biedronce połowę z tego... Czy ktoś z was wie czy mam rację czy może źle patrzę?
- pleomorfa
Jasne opakowania są to nowe opakowania po zmianie przepisów i tyle. Nie ma różnicy czy to w Biedronce, Auchan czy w Tesco
. Kwestia jakie mieli zapasy w starych opakowaniach.
Natomiast nie zauważyłam wczesniej braku znaczka "GMO free", aczkolwiek jest napis, który w wolnym tłumaczeniu oznacza "Nie używamy składników, które są produkowane przy użyciu biotechnologii".

Natomiast nie zauważyłam wczesniej braku znaczka "GMO free", aczkolwiek jest napis, który w wolnym tłumaczeniu oznacza "Nie używamy składników, które są produkowane przy użyciu biotechnologii".
Jeśli tracisz pieniądze, nic nie tracisz. Jeśli tracisz zdrowie, coś tracisz. Jeśli tracisz spokój, tracisz wszystko. - Bruce Lee