Glutenex
Moderator: Moderatorzy
- mamadwójki
- Aktywny Forumowicz
- Posty: 356
- Rejestracja: śr 14 cze, 2006 15:18
- Lokalizacja: Poznań
- mamadwójki
- Aktywny Forumowicz
- Posty: 356
- Rejestracja: śr 14 cze, 2006 15:18
- Lokalizacja: Poznań
Dla mnie najgorsze jest to,ze w kazdym produkcie Glutenexu,jak i innych-jest skrobia lub maka kukurydziana,na ktora moje dziecko jest uczulone!To jest katastrofa!Dobrze,ze nie mieszkamw Polsce,to mam produkty z maka ryzowa!Myslalam,ze na wakacje w Polsce choc raz nie zabiore torby(mega torby) z zarciem



-
- Bardzo Aktywny Forumowicz
- Posty: 520
- Rejestracja: śr 20 paź, 2010 16:47
- Lokalizacja: Rydułtowy
To teraz na mnie padło z tą pleśnią
Tylko nie w chlebie a w pierniczku zajączku. Taki był piękny, ze kupiłam dla synka na święta. Z racji, że łasuch ze mnie asyn mały to stwierdziłam, że kawałek zjem. Dobrze, że małego przy tym nie było bo by od razu chciał a w środku pleśń. Z wierzchu jej nie było widać bo był oblany czekoladą. Mąż najpierw myślał, że to marcepan
Jednak jak się przypatrzył to potwierdził, że pleśń. Ech niby tylko 3,20 ale jakoś już ja nie skuszę się na ich łakocie.


Dwa bezglutki - mama i syn
Kocham Cię Tymeczku. Dziękuję za każdy dzień bycia razem.

- mamadwójki
- Aktywny Forumowicz
- Posty: 356
- Rejestracja: śr 14 cze, 2006 15:18
- Lokalizacja: Poznań
Ja ostatnio, jak syn mamydwójki, zasmakowałam w chlebie pieczonym z "Koncentratu ciasta chlebowego" Glutenexu. Dodaje tylko jajko, resztę jak w przepisie. Wychodzi pyszny, nie jest watowaty...
Radzę aby piec z 0,5 kg koncentraru chlebowego i w dwóch małych keksówkach. Inaczej jest niedopieczony i może go dopaść pleśń. Ale nie ma tego złego... pleśń, chyba oznacza, że mało w nim konserwantów i nie trzeba robić zapasu...
Taki chleb glutenowy ze sklepu po tygodniu, trzymany w woreczku też spleśnieje...
Radzę aby piec z 0,5 kg koncentraru chlebowego i w dwóch małych keksówkach. Inaczej jest niedopieczony i może go dopaść pleśń. Ale nie ma tego złego... pleśń, chyba oznacza, że mało w nim konserwantów i nie trzeba robić zapasu...
Taki chleb glutenowy ze sklepu po tygodniu, trzymany w woreczku też spleśnieje...

Ostatnio zmieniony pt 06 maja, 2011 14:31 przez PUMA, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Bardzo Aktywny Forumowicz
- Posty: 520
- Rejestracja: śr 20 paź, 2010 16:47
- Lokalizacja: Rydułtowy
- Rafal_tata
- -#Moderator
- Posty: 2660
- Rejestracja: śr 14 sty, 2004 13:31
- Lokalizacja: Kraków
To pieczywo jest pakowane w atmosferze ochronnej, a to oznacza, że nie może sobie tak po prostu szybko spleśnieć. Zwykłe chleby mają kontakt z powietrzem, więc pleśnieją, ale takie w opakowaniu ochronnym nie mogą.
Zalecam zwracać te produkty do sklepu, może producent oprzytomnieje.
Zalecam zwracać te produkty do sklepu, może producent oprzytomnieje.
● Celiakia - FAQ ● Poczytaj, zanim zadasz pytanie ● SkoND kLiKaSH??? czyli jak pisać po polsku ● Wszędzie są jakieś zasady ● Wszystko o chorobie i Stowarzyszeniu
● Tata Kasi zdiagnozowanej w 2003 r.
● http://1procent.celiakia.pl/
● http://www.facebook.com/celiakia
● Tata Kasi zdiagnozowanej w 2003 r.
● http://1procent.celiakia.pl/
● http://www.facebook.com/celiakia
-
- Bardzo Aktywny Forumowicz
- Posty: 520
- Rejestracja: śr 20 paź, 2010 16:47
- Lokalizacja: Rydułtowy
- mamadwójki
- Aktywny Forumowicz
- Posty: 356
- Rejestracja: śr 14 cze, 2006 15:18
- Lokalizacja: Poznań
ja ostatnio kupiłam 5 chlebów bochenkowych - 3 spleśniały po tygodniu. Zadzwoniłam i Pani kazała wyrzucić chleby a przy następnym zamówieniu się upomnieć o zwrot. Tak też zrobiłam - mąż wczoraj odebrał paczkę z 3 dodatkowymi chlebami - mama nadzieję, że dodatków pleśniowych już nie będzie.....Justyna1982 pisze:Tak też zrobiłam. A dokładniej zadzwoniłam (bo nie mogłam akurat tam pojechać) Pani sobie spisała numer partii i obiecała zwrócić uwagę producentowi
Asia
- Rafal_tata
- -#Moderator
- Posty: 2660
- Rejestracja: śr 14 sty, 2004 13:31
- Lokalizacja: Kraków
Ale chyba nie podejrzewasz, że zawierają gluten? Chyba, że córka jest na niego tak czuła, że reaguje na mikroskopijne ilości, ale to zdarza się niezmiernie rzadko.
● Celiakia - FAQ ● Poczytaj, zanim zadasz pytanie ● SkoND kLiKaSH??? czyli jak pisać po polsku ● Wszędzie są jakieś zasady ● Wszystko o chorobie i Stowarzyszeniu
● Tata Kasi zdiagnozowanej w 2003 r.
● http://1procent.celiakia.pl/
● http://www.facebook.com/celiakia
● Tata Kasi zdiagnozowanej w 2003 r.
● http://1procent.celiakia.pl/
● http://www.facebook.com/celiakia