magda_90 pisze:Apropo hummusa firmy Profi - jakaś dziwna sprawa. Tata kupował mi hummus tej firmy i nauczony jest żeby czytać dokładnie etykiety (a nie kupować w ślepo). Powiedział mi dzisiaj, że na półce gdzie stały hummusy Profi jedne miały znak przekreślonego kłosa i napis "produkt bezglutenowy" zaś inne (z tego samego opakowania i rodzaju) już nie miały przekreśonego kłosa i brak było informacji o bezglutenowości produktu. Jak myślicie, czy możliwe, że to była jakaś stara partia, która jeszcze nie miała tych oznaczeń na produkcie?
W którym sklepie w Warszawie kupujesz ich humus Ja ostatnio kupowałem w Kauflandzie.
Adrian, zazwyczaj ich hummus też kupuję w Kauflandzie (u mnie są tylko dwa rodzaje - zwykły i pomidorowy), w innych sklepach jeszcze go nie widziałam. Mój tata był ostatnio w Pruszkowie i właśnie tam w sklepie (nie wiem jakim) widział te bez znaku przekreślonego kłosa. Możliwe, że hummus jest także w Leclercu, tam kupiłam ich pasztety z dziczyzny też z przekreślonym kłosem.
magda_90 pisze:Adrian, zazwyczaj ich hummus też kupuję w Kauflandzie (u mnie są tylko dwa rodzaje - zwykły i pomidorowy), w innych sklepach jeszcze go nie widziałam. Mój tata był ostatnio w Pruszkowie i właśnie tam w sklepie (nie wiem jakim) widział te bez znaku przekreślonego kłosa. Możliwe, że hummus jest także w Leclercu, tam kupiłam ich pasztety z dziczyzny też z przekreślonym kłosem.
W Kauflandzie na Marysinie jest tylko w małych słoiczkach, szukam gdzieś w większych.
Informujemy, że pasztety dworskie Profi, posiadające licencję na znak Przekreślonego Kłosa są na rynku w nowych słoiczkach, w gramaturze 130 g:
PL-014-001 Pasztet dworski z dzikiem
PL-014-002 Pasztet dworski z jeleniem
PL-014-003 Pasztet dworski z królikiem
PL-014-004 Pasztet dworski z kaczką
Pasztety dworskie Profi inspirowane są tradycyjnymi staropolskimi recepturami. Każdy z nich składa się z najlepszych gatunkowo rodzajów mięs i starannie dobranej kompozycji przypraw.