Bieluch, Łowicz?

Jeżeli znalazłeś nowego producenta, dowiedzialeś się czegoś nowego o nim - podziel się tą informacją.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
domi1_23
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 15
Rejestracja: czw 20 gru, 2007 11:28
Lokalizacja: Wodzisław Śl.

Bieluch, Łowicz?

Post autor: domi1_23 »

Czy śmietana z Bielucha albo z Łowicza jest bez glutenu?
Ostatnio zmieniony pn 02 cze, 2008 11:23 przez domi1_23, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Ola*
Aktywny Forumowicz
Aktywny Forumowicz
Posty: 441
Rejestracja: śr 15 lut, 2006 10:41
Lokalizacja: Katowice

Re: Bieluch, Łowicz?

Post autor: Ola* »

domi1_23 pisze:Czy śmietana z Bielucha albo z Łowicza jest bez glutenu?
A co Cię w składzie niepokoi, że podejrzewasz że mogłaby mieć gluten?

Część producentów śmietany używa do zagęszczania skrobi modyfikowanej - ale ja takiej śmietany nie kupiłabym, nawet gdybym nie była na diecie - są na rynku dostępne śmietany bez żadnych zagęszczaczy.
idka_7
Forumowicz
Forumowicz
Posty: 197
Rejestracja: śr 30 kwie, 2008 13:02
Lokalizacja: Toruń
Kontakt:

Post autor: idka_7 »

zdaje się że w 90% śmietan nie ma nic prócz smietany;) Co innego tam może siedzieć? No zagęstniki, ale to już jest podejrzane...
Awatar użytkownika
Magdalaena
-#Moderator
-#Moderator
Posty: 1366
Rejestracja: pt 02 sty, 2004 13:28
Lokalizacja: Warszawa

Post autor: Magdalaena »

mam wrażenie, że właśnie w 90 % są różne nieśmietanowe dodatki skrobiowe. Ja też nie jadłabym ich nawet gdybym nie była chora na celiakią (nie jedzą moi rodzice i znajomi, których uświadomiłam, że w kartoniku nie ma samej śmietany).

Akceptuję jako stabilizator karagen, bo chyba nie ma śmietany bez niego.
Magdalaena
celiakia zdiagnozowana w sierpniu 2003 r.
Obrazek
ODPOWIEDZ