Celia Diet - Czechy

Jeżeli znalazłeś nowego producenta, dowiedzialeś się czegoś nowego o nim - podziel się tą informacją.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Natko_
Aktywny Forumowicz
Aktywny Forumowicz
Posty: 298
Rejestracja: wt 12 gru, 2006 22:07
Lokalizacja: Wodzisław

Celia Diet - Czechy

Post autor: Natko_ »

http://bakery.emco.cz/gluten-free-mixtures/

Mam do przetestowania mieszankę na bezglutenowy piernik - chcę przed świetami zrobić próbę w związku z moczką na wigilię ;) (Ślązacy wiedzą o co chodzi i jakie to ważne :D )

Dam znać jak z jakościa i smakiem zaraz jak wypróbuję.

Cena przystepna - miedzy 40 a 45 koron czeskich, dodaje się jajko, olej i wodę.
Dostępne w sieci Hypernova - ja akurat korzystałam w Ostravie w ShoppingPark Avion.
Na miejscu była też mieszanka na chleb z kminkiem, ale nie lubię ;)

W razie czego służę jako dystrybutor :) :) :)

P.S. - z tego linku na górze niewiele widać, ale tu można zobaczyć te produkty:
http://www.lekarna.cz/celia-diet-smes-n ... novy-500g/
http://www.lekarna.cz/celia-diet-smes-n ... rnik-500g/
Nati mama Madzi '03, Maćka '05 i Mileny '13
Celiakia '07
Awatar użytkownika
Agniesia
-#Administrator
-#Administrator
Posty: 893
Rejestracja: pt 17 wrz, 2004 09:50
Lokalizacja: Poznań

Post autor: Agniesia »

Testuj, testuj ten piernik i daj znać co wyszło.
Może jakieś zdjęcia uda się wstawić do galerii :)
Obrazek
Awatar użytkownika
Natko_
Aktywny Forumowicz
Aktywny Forumowicz
Posty: 298
Rejestracja: wt 12 gru, 2006 22:07
Lokalizacja: Wodzisław

Post autor: Natko_ »

Piernik jest R_E_W_E_L_A_C_Y_J_N_Y

Nie wiem w prawdzie jak go "podsuszyć", żeby do moczki był jak ze sklepu ten "rybny piernik"...
Może taki swieży i miękki też będzie ok?
Aga - ty chyba coś wiesz na temat moczki, co? :)
Nati mama Madzi '03, Maćka '05 i Mileny '13
Celiakia '07
Awatar użytkownika
Agniesia
-#Administrator
-#Administrator
Posty: 893
Rejestracja: pt 17 wrz, 2004 09:50
Lokalizacja: Poznań

Post autor: Agniesia »

Natko_, na temat moczki to wiem tylko tyle, ile przeczytałam w necie.
Zupełnie obcy jest mi smak tej potrawy, czy raczej powinnam powiedzieć deseru :P
Obrazek
alexandra
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 1
Rejestracja: wt 28 sie, 2007 22:16
Lokalizacja: Jasienica

Post autor: alexandra »

ja mam wspaniałą mąkę i piekę w/g przepisów z tradycyjnej mąki wszystko sie udaje, smakuje.nie cierpię polskich wypieków są niesmaczne,zawsze stare,wykonywane najtańszym kosztem.Każdy z producentów polskich chce sprzedać a tak naprawdę nie wie jak to smakuje :<
ODPOWIEDZ