Arla Foods

Jeżeli znalazłeś nowego producenta, dowiedzialeś się czegoś nowego o nim - podziel się tą informacją.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Rafal_tata
-#Moderator
-#Moderator
Posty: 2660
Rejestracja: śr 14 sty, 2004 13:31
Lokalizacja: Kraków

Arla Foods

Post autor: Rafal_tata »

Dostałem taki oto tekst z firmy Arla Foods:

"Osoby na diecie bezglutenowej często zgłaszają wątpliwości dotyczące produktów nabiałowych i ich składu. Szereg produktów Arla Foods został poddany ekspertyzie pod tym kątem. Dietetyczka przeanalizowała dokładny skład oraz ich specyfikację produkcyjną.
Dla osób na diecie bezglutenowej zostały zarekomendowane następujące produkty:
- Masło Lurpak Klasyczne - powstaje wyłącznie ze świeżej śmietanki bez dodatku tłuszczów roślinnych. Zawiera 82% tłuszczu i jest to wyłącznie tłuszcz mleczny. Skład produktu: Świeża śmietanka, kultury bakterii kwasu mlekowego
- Masło Lurpak lekko solone. Składniki: masło, sól 1,2%.
- Masło Lurpak Czosnkowe z dodatkiem prawdziwego czosnku. Składniki: masło, czosnek 8,4%, sól 1,9%, ekstrakt pieprzu
- Masło Lurpak Pietruszkowe. Składniki: masło, pietruszka 1,8%, sól 1,7%, kultury bakterii mlekowych, cukier, ekstrakt pieprzu.
- Kremowe sery pleśniowe Castello Danish Blue. Składniki: Mleko, sól, kultury kwasu mlekowego, podpuszczka, kultury pleśniowe.
- Serek kremowy Arla Buko Provence. Składniki: Maślanka, śmietanka, odtłuszczone mleko, jogurt, sól, czosnek granulowany, pietruszka, czarny pieprz, bazylia, kultury bakterii kwasu mlekowego.
- Serek kremowy Arla Buko Natura. Składniki: Maślanka, śmietanka, sól, kultury bakterii kwasu mlekowego.
- Serek kremowy Arla Buko Mazovia. Składniki: Maślanka, śmietanka, woda, sól, cebula granulowana, szczypiorek, pietruszka, koper, biały pieprz, kurkuma, kultury bakterii kwasu mlekowego.
- Serek kremowy Arla Buko Toskana. Składniki: Maślanka, śmietanka, jogurt, cukinia, czerwony pieprz, cebula, bakłażan, pasta pomidorowa, płatki pomidorowe, sól, laktoza, pomidor w proszku, czosnek granulowany, tymianek, kultury bakterii kwasu mlekowego.
- Ser Arla Apetina w kostkach w zalewie. Składniki: Ser (mleko, sól, kultury bakterii kwasu mlekowego, podpuszczka), zalewa solankowa (woda, sól).
- Ser Arla Apetina LIGHT w kostkach z bazylią i oregano. Składniki: Ser (mleko, sól, kultury bakterii kwasu mlekowego, podpuszczka), zalewa solankowa (woda, sól, oregano, słodka bazylia).
- Ser Arla Apetina Classic. Składniki: Mleko pasteryzowane. sól (3,4%), E 575 - regulator kwasowości, podpuszczka.
- Ser Apetina w kostkach w zalewie z zielonymi oliwkami i czosnkiem. Składniki: Ser (mleko, sól, kultury bakterii kwasu mlekowego, podpuszczka), zalewa olejowa (olej roślinny, zielone oliwki, 80%, pasta paprykowa, mieszanka ziół i czosnku)."
ODPOWIEDZ