Chciałam dodać zdjęcie, bo właśnie zjadłam "nowe" kluski, ale wyskakuje mi taki komunikat: Przekroczono maksymalną przestrzeń na dysku zajmowaną przez załączniki.
Zatem wrzucam kluseczki na fejsa i można je zobaczyć tutaj:
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =1&theater
Dzisiaj były jeszcze lepsze
Kluski śląskie
Moderator: Moderatorzy
-
- Aktywny Nowicjusz
- Posty: 59
- Rejestracja: pn 07 wrz, 2015 12:47
-
- Bardzo Aktywny Forumowicz
- Posty: 520
- Rejestracja: śr 20 paź, 2010 16:47
- Lokalizacja: Rydułtowy
Re: Kluski śląskie
U mnie rodzina z dziada pradziada śląska i u nas robi się bez jaja. Grunt to dobre ziemniaki. Jeżeli trafią się suche to wtedy można poratować się jajem ale to rzedkość. Ugotowane ziemniaki przecisnąć dodać szczyptę soli podzielić na równe 4 części jedną część zastąpić skrobią. Zagnieść, uformować kluski i oprószyć skrobią. Ugotować w lekko osolonej wodzie.
Dwa bezglutki - mama i syn Kocham Cię Tymeczku. Dziękuję za każdy dzień bycia razem.
-
- Aktywny Nowicjusz
- Posty: 59
- Rejestracja: pn 07 wrz, 2015 12:47
Re: Kluski śląskie
No i tak właśnie robi mój chłopakJustyna1982 pisze:U mnie rodzina z dziada pradziada śląska i u nas robi się bez jaja. Grunt to dobre ziemniaki. Jeżeli trafią się suche to wtedy można poratować się jajem ale to rzedkość. Ugotowane ziemniaki przecisnąć dodać szczyptę soli podzielić na równe 4 części jedną część zastąpić skrobią. Zagnieść, uformować kluski i oprószyć skrobią. Ugotować w lekko osolonej wodzie.