Nie sądzę. :roll:Gaga pisze:ocet spirytusowy to raczej z ziemniakow u nas.
Inną sprawą jest to, że ocet spirytusowy jako taki w ogóle nie powinien być sprzedawany w sklepach spożywczych, bo jest diabelnie niezdrowy. Po procesie destylacji zawiera mnóstwo zanieczyszczeń, które chociaż występują w ilościach minimalnych, to zdrowiu nie służą. Wiem, że octu spirytusowego nie pije się szklankami, ale używany do przetworów skutecznie niweczy ich "zdrowotne" właściwości. :roll:
Reasumując - ocet spirywusowy zdrowy nie jest, a skoro wyprodukowano go w procesie destylacji (nawet rektyfikacyjnej), to bez względu na pochodzenie surowca, glutenu w nim nie ma. Pozdrawiam!

[ Dodano: Sro 16 Sie, 2006 06:54 ]
I jeszcze dla przypomnienia:
topics3/alkohole-vt147,105.htm
czwarty post na tej stronie (nie wklejam bo dłuuugi).
