krówki bezglutenowe
Moderator: Moderatorzy
krówki bezglutenowe
witam
nie wiem czy akurat tu powinienem pisac ale mam pytanko. gdzie z Warszawie mozna dostac krówki bezglutenowe?? w zielonym oku na kabatach beda mieli takie rzeczy???
z gory dziekuje za informacje
nie wiem czy akurat tu powinienem pisac ale mam pytanko. gdzie z Warszawie mozna dostac krówki bezglutenowe?? w zielonym oku na kabatach beda mieli takie rzeczy???
Ciapu¶ dba o swoj± ukochan± celiakinkę
- mama Krzysia
- Forumowicz
Co do krówek to ja kupuję z firmy GOPLANA, producent zapewnia, że są bezglutenowe, a że ta firma ma zakład w POZNANIU, to nie powinno być problemu z nabyciem tych cukierków, oprócz krówek mają też kukułki i czekolady...
//moderowane przez Rafał_tata: ort + przecinki
//moderowane przez Rafał_tata: ort + przecinki
Ostatnio zmieniony czw 29 maja, 2008 23:42 przez mama Krzysia, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Nowicjusz
Re: krówki bezglutenowe
Ja jadam krówki opatowskie. Dla mnie najlepsze i to dopiero od niedawna zauwazyłam ze moge je jesc, tzn. w składzie nic nie pisze ze jest gluten.Ciapsky pisze:witam
Przepisze tu skład dla zainteresowanych:
cukier, mleko,margaryna, syrop ziemniaczany,etylowanilina
Ja kupuję krówki bezglutenowe firmy Goplana. A na wyjeździe nad morzem znalazłam firmę która robi krówki w różnych świetnych smakach (np.w czekoladzie albo z żurawiną). Są pyszne. Poniżej podaję nazwę firmy, namiary i skład. Ja je jadłam i jeszcze żyję
Krówki firmy Gniewko - Kluczewo
skład: cukier, syrop glukozowy, mleko w proszku odtłuszczone, tłuszcz cukierniczy, margaryna,esencja waniliowa (i tu różne dodatki, jeżeli kokosowa to wiórki kokosowe itp.) może zawierać śladowe ilości orzecha arachidowego
"GNIEWKO" Spółka z o.o. 78-552 KLUCZEWO
TEL.(O94) 375-89-19 www.sp-gniewko.com.pl ; e-mail:biuro@sp-gniewko.com.pl
No i taka sytuacja: Zadzwoniłam do firmy, pani powiedziała, że oni nie mogą odpowiadać za np.mleczarnię która dostarcza mleko, ale nie była zbyt zorientowana w temacie. Jednak obiecała zainteresować się sprawą i poprosiła abym zadzwoniła za dwa tygodnie. Mam nadzieję, że odpowiedź będzie pozytywna albo, ze zainteresują się nami - spragnionymi słodyczy i postarają, aby ich produkty były na 100% bezglutenowe i posiadały takowy znaczek

Krówki firmy Gniewko - Kluczewo
skład: cukier, syrop glukozowy, mleko w proszku odtłuszczone, tłuszcz cukierniczy, margaryna,esencja waniliowa (i tu różne dodatki, jeżeli kokosowa to wiórki kokosowe itp.) może zawierać śladowe ilości orzecha arachidowego
"GNIEWKO" Spółka z o.o. 78-552 KLUCZEWO
TEL.(O94) 375-89-19 www.sp-gniewko.com.pl ; e-mail:biuro@sp-gniewko.com.pl
No i taka sytuacja: Zadzwoniłam do firmy, pani powiedziała, że oni nie mogą odpowiadać za np.mleczarnię która dostarcza mleko, ale nie była zbyt zorientowana w temacie. Jednak obiecała zainteresować się sprawą i poprosiła abym zadzwoniła za dwa tygodnie. Mam nadzieję, że odpowiedź będzie pozytywna albo, ze zainteresują się nami - spragnionymi słodyczy i postarają, aby ich produkty były na 100% bezglutenowe i posiadały takowy znaczek