Jestem nowy na forum więc serdecznie wszystkich WITAM!
Zanim zadam pytanie dodam jeszcze coś o sobie. Właśnie niedawno dowiedziałem się że niestety mam celiakie

Pomimo jasnych i długo trwałych objawów lekarze do tej pory totalnie to olali heh szkoda gadać. Ale do rzeczy mam 176cm wzrostu i teraz ważę 73 kg od roku trenuję na siłowni cztery razy w tygodniu. Z wagą u mnie jest niezła huśtawka ale teraz już wiem, że to wpływ dotychczasowych nawyków żywieniowych. Trudno przybieram na wadze ale szybko z niej spadam
Darekk pisze:Drifter jak jestes sportowcem to podziel sie z innymi czym sie wspomagasz na treningach, chodzi mi jakich suplementow uzywasz

z gory dziekuje...

mam taką prośbę abyście się podzielili tą ezoteryczną wiedzą w jaki sposób najlepiej się odżywiać, bo jak juz wspomniano;
Drifter pisze:wywód jeszcze raz kieruje na forum bo diety która składa się na jakieś 60% sukcesu jak i rodzaje ćwiczeń
moim skromnym zdaniem 80%

więc teraz mam problem z ułożeniem diety (co i jak jeść, no i przydałyby się jakieś przepisy kulinarne)
Kolejna nurtująca mnie sprawa dotyczy suplementów. Z suplami tez eksperymentowałem ale zanim dowiedziałem sie o chorobie i żeby ponad wszelką wątpliwość raz na zawsze wyjaśnić pytam;
czy kreatyna jest dozwolona? /u sienie nie zauważyłem jakiś problemów/
jak to jest z BCAA? /stosowałem BCAA Trec tu w składzie nie doszukałem się czegoś niepożądanego/
i jakie białko? /ostatnie jakie stosowałem było perfekt whey protein TREC'a/
Z białkiem jest spory problem bo trudno w normalnej diecie dostarczyć odpowiednią ilość białka a taka szklanka koktajlu załatwia sprawę. Co do gainerów wszystkie jakie miałem/testowałem zbyt wielkiego pożytku nie przysposobiły, więc chyba czas zacząć komponować własne