Nutella.
Moderator: Moderatorzy
Nutella.
W wykazie spotkałam tylko twardą czekoladę i kakao naturalne.Co z nutellą ,czy nadaje się do jedzenia dla Moniki??
Mama 26-letniej Moniki,córka chora praktycznie od urodzenia.Zdiagnozowana celiakia 2004 r.wrzesień/październik.12 lat zabiegów o zdrowie dziecka...
- Jola-Gabrysia
- Forumowicz
-
- Forumowicz
A czy ktoś próbował takiego kremu czekoladowego?http://allegro.onet.pl/krem-czekoladowy ... 62879.html
Re: Nutella.
viewtopic.php?f=3&t=1597&p=93581&hilit=ferrero#p93581 tutaj wypisane są dostępne bezglutenowe produkty ferrero (najlepiej użyć wyszukiwarki w górnym prawym rogu).
Kinder niespodzianki oraz nutella są bezglutenowe. Jednak nutella powinna być oddzielna dla córki aby była 'wolna' od glutenowych okruszków.
Kinder niespodzianki oraz nutella są bezglutenowe. Jednak nutella powinna być oddzielna dla córki aby była 'wolna' od glutenowych okruszków.

-
- Bardzo Stary Wyjadacz :)
Mówisz o glutenie czy aromatach? Dla mnie śladowa ilość nie wchodzi w grę
Nie ma ludzi zdrowych. Istnieją tylko niezdiagnozowani.
Nutella jest naprawdę bezglutenowa czy te lecytyny sojowe się bierze pod uwagę jako 'bardzo śladowe akceptowalne ilości'?
Czekolada Nutella
Witam jestem nowym użytkownikiem od niedawna, mojemu synowi niedawno stwierdzono celiakię czy czekolada w słoiku Nutella zawiera gluten czy mogę ją podawać? Syn nie może nawet śladowych ilości glutenu.