Wczoraj... po kolejnym emailu wreszcie dostałam odpowiedz ....
I nie jest dla nas dobra....
"Witam,
Główny technolog udzielił odpowiedzi . że jedynie śląska wieprzowa i frankfuterki wieprzowe w 100% nie zawiera glutenu, pozostałe wyroby mogą zawierać śladowe ilości glutenu.
Z poważaniem
Kalina Zięba
Zakłady Mięsne HAM s.j. Cichoń i Wspólnicy...."
Wędliny "HAM" ??
Moderator: Moderatorzy
A apropo przypomniało mi się , że robiłam test płynem lugola na SZYNCE CYGAŃSKIEJ i sie nic nie zabarwiło.... więc może te śladowe ilości to tylko tak do bezpieczeństwa napisali w meilu... no ale to już indywidualna sprawa każdego z nas czy będzie jesc.
Chociaz dziwi mnie ze o tych sladowych ilosciach nic nie pisza na etykietach...
Chociaz dziwi mnie ze o tych sladowych ilosciach nic nie pisza na etykietach...
- Rafal_tata
- -#Moderator
- Posty: 2660
- Rejestracja: śr 14 sty, 2004 13:31
- Lokalizacja: Kraków
PŁYN LUGOLA REAGUJE ZE SKROBIĄ, NIE Z GLUTENEM.
● Celiakia - FAQ ● Poczytaj, zanim zadasz pytanie ● SkoND kLiKaSH??? czyli jak pisać po polsku ● Wszędzie są jakieś zasady ● Wszystko o chorobie i Stowarzyszeniu
● Tata Kasi zdiagnozowanej w 2003 r.
● http://1procent.celiakia.pl/
● http://www.facebook.com/celiakia
● Tata Kasi zdiagnozowanej w 2003 r.
● http://1procent.celiakia.pl/
● http://www.facebook.com/celiakia