Wędliny "HAM" ??

Tutaj rozmawiamy o konkretnych produktach bezglutenowych i tych innych ;)

Moderator: Moderatorzy

Moniaaa
Aktywny Nowicjusz
Aktywny Nowicjusz
Posty: 51
Rejestracja: śr 27 lut, 2008 03:00
Lokalizacja: Śląsk

Post autor: Moniaaa »

Wczoraj... po kolejnym emailu wreszcie dostałam odpowiedz ....
I nie jest dla nas dobra....


"Witam,

Główny technolog udzielił odpowiedzi . że jedynie śląska wieprzowa i frankfuterki wieprzowe w 100% nie zawiera glutenu, pozostałe wyroby mogą zawierać śladowe ilości glutenu.



Z poważaniem
Kalina Zięba
Zakłady Mięsne HAM s.j. Cichoń i Wspólnicy...."
Moniaaa
Aktywny Nowicjusz
Aktywny Nowicjusz
Posty: 51
Rejestracja: śr 27 lut, 2008 03:00
Lokalizacja: Śląsk

Post autor: Moniaaa »

A apropo przypomniało mi się , że robiłam test płynem lugola na SZYNCE CYGAŃSKIEJ i sie nic nie zabarwiło.... więc może te śladowe ilości to tylko tak do bezpieczeństwa napisali w meilu... no ale to już indywidualna sprawa każdego z nas czy będzie jesc.
Chociaz dziwi mnie ze o tych sladowych ilosciach nic nie pisza na etykietach...
Awatar użytkownika
Rafal_tata
-#Moderator
-#Moderator
Posty: 2660
Rejestracja: śr 14 sty, 2004 13:31
Lokalizacja: Kraków

Post autor: Rafal_tata »

PŁYN LUGOLA REAGUJE ZE SKROBIĄ, NIE Z GLUTENEM.
ODPOWIEDZ