Hamburgery

Tutaj rozmawiamy o konkretnych produktach bezglutenowych i tych innych ;)

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
rudziutka90
Aktywny Nowicjusz
Aktywny Nowicjusz

Post autor: rudziutka90 »

Nie orientowałam się tutaj w temacie żadnych stowarzyszeń, dlatego, że ja się dopiero uczę języka i mogłabym mieć problem z porozumiewaniem się... Niestety:/
A jeśli chodzi o polskie bezglutki mieszkające w Szwecji, to też nie mam zielonego pojęcia...
Miałam nadzieję, że tutaj trafi się osoba, która wie może coś więcej w tym temacie (np. mieszkająca w Szwecji)...
wieczorynka
Aktywny Forumowicz
Aktywny Forumowicz

Post autor: wieczorynka »

Wysyłam link: http://www.wdobija.com.pl/tekstowa/ W zakładce kontakt znajdziesz listę sklepów, ew. można też napisać i zapytać. Na tej stronie jest też lista produktów bg
pigmatic
Nowicjusz
Nowicjusz

Re: Hamburgery

Post autor: pigmatic »

rudziutka90 pisze:Mam takie pytanie... Natknął się ktoś z Was może w jakimś sklepie na steki do hamburgerów, które my bezglutki możemy jeść? Bo powiem szczerze, że ja się już trochę naszukałam i nic nie mogę znaleźć... Wszędzie wrzucają albo mąkę pszenną albo błonnik pszenny... :/ A ja już mam taką ochotę na hamburgera...
Bardzo proszę o pomoc w tym temacie...
Zrób sobie sama - to nie takie trudne jak Ci się wydaje. Piszesz dalej, że nie smakują Ci wyroby własne - chyba oszukujesz samą siebie i najzwyczajniej w świecie jesteś kuchennym leniem :) ;)
Awatar użytkownika
rudziutka90
Aktywny Nowicjusz
Aktywny Nowicjusz

Re: Hamburgery

Zrób sobie sama - to nie takie trudne jak Ci się wydaje. Piszesz dalej, że nie smakują Ci wyroby własne - chyba oszukujesz samą siebie i najzwyczajniej w świecie jesteś kuchennym leniem :) ;)

Nie, nie jestem kuchennym leniem. Ale są rzeczy, które najzwyczajniej w świecie nie smakują mi przyrządzone w domu, przeze mnie...
Ola_la
Wyjadacz :)
Wyjadacz :)

Post autor: Ola_la »

rudziutka90 - obawiam się, że jak dodasz do hamburgera glutaminianu sodu, ekstraktu drożdżowego czy innej dekstrozy - będą smakować jak te gotowe...:)
myślałaś o tym, czy to właśnie wzmacniacze smaku nie są przyczyną różnicy między Twoimi hamburgerami i kupnymi?
To jest moje zdanie i ja się z nim zgadzam.
© Jan Tomaszewski
Awatar użytkownika
rudziutka90
Aktywny Nowicjusz
Aktywny Nowicjusz

Bardzo możliwe, że o to właśnie chodzi...:)
ODPOWIEDZ