Nie orientowałam się tutaj w temacie żadnych stowarzyszeń, dlatego, że ja się dopiero uczę języka i mogłabym mieć problem z porozumiewaniem się... Niestety:/
A jeśli chodzi o polskie bezglutki mieszkające w Szwecji, to też nie mam zielonego pojęcia...
Miałam nadzieję, że tutaj trafi się osoba, która wie może coś więcej w tym temacie (np. mieszkająca w Szwecji)...
Hamburgery
Moderator: Moderatorzy
- rudziutka90
- Aktywny Nowicjusz
-
- Aktywny Forumowicz
Wysyłam link: http://www.wdobija.com.pl/tekstowa/ W zakładce kontakt znajdziesz listę sklepów, ew. można też napisać i zapytać. Na tej stronie jest też lista produktów bg
Re: Hamburgery
Zrób sobie sama - to nie takie trudne jak Ci się wydaje. Piszesz dalej, że nie smakują Ci wyroby własne - chyba oszukujesz samą siebie i najzwyczajniej w świecie jesteś kuchennym leniemrudziutka90 pisze:Mam takie pytanie... Natknął się ktoś z Was może w jakimś sklepie na steki do hamburgerów, które my bezglutki możemy jeść? Bo powiem szczerze, że ja się już trochę naszukałam i nic nie mogę znaleźć... Wszędzie wrzucają albo mąkę pszenną albo błonnik pszenny...A ja już mam taką ochotę na hamburgera...
Bardzo proszę o pomoc w tym temacie...

- rudziutka90
- Aktywny Nowicjusz
Re: Hamburgery
Zrób sobie sama - to nie takie trudne jak Ci się wydaje. Piszesz dalej, że nie smakują Ci wyroby własne - chyba oszukujesz samą siebie i najzwyczajniej w świecie jesteś kuchennym leniem

Nie, nie jestem kuchennym leniem. Ale są rzeczy, które najzwyczajniej w świecie nie smakują mi przyrządzone w domu, przeze mnie...

Nie, nie jestem kuchennym leniem. Ale są rzeczy, które najzwyczajniej w świecie nie smakują mi przyrządzone w domu, przeze mnie...
rudziutka90 - obawiam się, że jak dodasz do hamburgera glutaminianu sodu, ekstraktu drożdżowego czy innej dekstrozy - będą smakować jak te gotowe...
myślałaś o tym, czy to właśnie wzmacniacze smaku nie są przyczyną różnicy między Twoimi hamburgerami i kupnymi?

myślałaś o tym, czy to właśnie wzmacniacze smaku nie są przyczyną różnicy między Twoimi hamburgerami i kupnymi?
To jest moje zdanie i ja się z nim zgadzam.
© Jan Tomaszewski
© Jan Tomaszewski
- rudziutka90
- Aktywny Nowicjusz