Indykpol
Moderator: Moderatorzy
-
- Nowicjusz
INDYKPOL
Witam Panią
Część z naszych produktów nie zawiera składników, w których występuje gluten. W znakowaniu produktu na etykiecie jest to uwidocznione. Proszę zatem podczas zakupów, czytać umieszczony na etykiecie wykaz składników. Ponieważ receptury z różnych powodów mogą ulec zmianie i produkt, który nie zawierał na przykład glutenu , może go za jakiś czas zawierać, proszę czytać wykaz składników uwidoczniony na etykiecie.
Na chwilę obecną między innymi poniższe produkty nie zawierają glutenu:
1. parówki tradycyjne 215 g ¡ parówki z serem 215 g¡ parówki pikantne 215 g¡ parówki jedynki 240 g¡ parówki jedynki z serem 240 g¡ paróweczki olsztyńskie w opakowaniu po 315 g i po 750 g, parówki królewskie ( wieprzowo- drobiowe , indykpolki
2. kiełbasa szynkowa filet specjał szynka guliwer szynka złota z piersi indyczej szynka polska mortadela z pieczarkami mortadela z papryką szynka mozaika szynka biała
pozdrawiam
Krystyna Kawka
Indykpol S.A.
Kierownik Działu Kontroli Handlowej
+48 89 52 62 380
mailto: kawkak@ indykpol.pl
Część z naszych produktów nie zawiera składników, w których występuje gluten. W znakowaniu produktu na etykiecie jest to uwidocznione. Proszę zatem podczas zakupów, czytać umieszczony na etykiecie wykaz składników. Ponieważ receptury z różnych powodów mogą ulec zmianie i produkt, który nie zawierał na przykład glutenu , może go za jakiś czas zawierać, proszę czytać wykaz składników uwidoczniony na etykiecie.
Na chwilę obecną między innymi poniższe produkty nie zawierają glutenu:
1. parówki tradycyjne 215 g ¡ parówki z serem 215 g¡ parówki pikantne 215 g¡ parówki jedynki 240 g¡ parówki jedynki z serem 240 g¡ paróweczki olsztyńskie w opakowaniu po 315 g i po 750 g, parówki królewskie ( wieprzowo- drobiowe , indykpolki
2. kiełbasa szynkowa filet specjał szynka guliwer szynka złota z piersi indyczej szynka polska mortadela z pieczarkami mortadela z papryką szynka mozaika szynka biała
pozdrawiam
Krystyna Kawka
Indykpol S.A.
Kierownik Działu Kontroli Handlowej
+48 89 52 62 380
mailto: kawkak@ indykpol.pl
-
- Nowicjusz
- Rafal_tata
- -#Moderator
Posty przeniesione. Proszę o czytanie forum PRZED napisaniem wiadomości.
Ostatnio zmieniony wt 27 sty, 2009 19:51 przez Rafal_tata, łącznie zmieniany 1 raz.
● Celiakia - FAQ ● Poczytaj, zanim zadasz pytanie ● SkoND kLiKaSH??? czyli jak pisać po polsku ● Wszędzie są jakieś zasady ● Wszystko o chorobie i Stowarzyszeniu
● Tata Kasi zdiagnozowanej w 2003 r.
● http://1procent.celiakia.pl/
● http://www.facebook.com/celiakia
● Tata Kasi zdiagnozowanej w 2003 r.
● http://1procent.celiakia.pl/
● http://www.facebook.com/celiakia
-
- Nowicjusz
Strawa. Jest w Carrefourze, K & M, Supersamie (w Warszawie).
Wcześniej jadłam też parówki Rolmięsu - ale po te akurat była wyprawa, więc od kiedy Strawa pojawiła się w "moich" sklepach - kupuję głównie je.
Raz jadłam parówki ze Starej Spiżarni - ale były bardziej chemiczne, gorsze, za to wcale nie tańsze od Strawowych. Więc wybór stał się prostszy
Wcześniej jadłam też parówki Rolmięsu - ale po te akurat była wyprawa, więc od kiedy Strawa pojawiła się w "moich" sklepach - kupuję głównie je.
Raz jadłam parówki ze Starej Spiżarni - ale były bardziej chemiczne, gorsze, za to wcale nie tańsze od Strawowych. Więc wybór stał się prostszy

To jest moje zdanie i ja się z nim zgadzam.
© Jan Tomaszewski
© Jan Tomaszewski
Re: paróki
Na Strawie? Oczywiście.forma123 pisze:Ale jest na nich przekreślony kłos ?
Na kabanosach, parówkach i niektórych kiełbasach - NIE WSZYSTKICH, dlatego na nie trzeba zwracać uwagę.
I na paczkowanych wędlinach w kawałkach - ale tych nie kupuję, więc nie powiem dokładnie, które są dla nas.
To jest moje zdanie i ja się z nim zgadzam.
© Jan Tomaszewski
© Jan Tomaszewski
- uniaczek
- Bardzo Aktywny Forumowicz
Parówki są dostępne w Lidlu Dulano - kiełbaski wiedeńskie w naturalnym jelicie 85% mięsa wieprzowego, parówki w słoiku 2 rodzaje - drobiowe i wieprzowe oraz parówki Linessa bez glutenu i laktozy = to wszystko w Lidlu. Kupuję też w Konspolu lub Kozich Głowach tzw. Spiżarnia Bezglutenowa - oprócz parówek duży wybór wędlin z indyka i kurczaka.