Zupy krem Marwit
Moderator: Moderatorzy
Zupy krem Marwit
W sklepach pojawiły się zupy krem firmy Marwit. Oprócz tego, że są to zupy FIT, bez konserwantów i barwników, nie mają też mięsa, tłuszczu i BEZ GLUTENU! Pojawił się więc na rynku posiłek, szybka zupka, która jest przy okazji zdrową alternatywą dla tzw. zupek chińskich, które ociekają E-milion, tłuszczem i kapią glutenem.
Zupa krem firmy Marwit występuje w czterech smakach.
Zupa z marchewki z kolendrą - marchew 44%, woda 39%, cebula 10%, mleko kokosowe 4%, kolendra, sok z limonki z soku zagęszczonego, imbir, czosnek, sól, pieprz cayenne
Zupa z buraczków z tymiankiem - woda 50%, buraczki 32%, cebula 10%, marchew 6%, tymianek, czosnek, ocet jabłkowy, ziele angielskie, liść laurowy, sól
Zupa z groszku z miętą - groszek 40%, woda 37%, ziemniaki 12%, cebula 10%, mięta, sól, pieprz czarny
Zupa z pomidorów z bazylią - pulpa pomidorowa 46%, marchew 25%, cebula 12%, woda 12%, bazylia, czosnek, sól, cukier
Więcej na blogu
Zupa krem firmy Marwit występuje w czterech smakach.
Zupa z marchewki z kolendrą - marchew 44%, woda 39%, cebula 10%, mleko kokosowe 4%, kolendra, sok z limonki z soku zagęszczonego, imbir, czosnek, sól, pieprz cayenne
Zupa z buraczków z tymiankiem - woda 50%, buraczki 32%, cebula 10%, marchew 6%, tymianek, czosnek, ocet jabłkowy, ziele angielskie, liść laurowy, sól
Zupa z groszku z miętą - groszek 40%, woda 37%, ziemniaki 12%, cebula 10%, mięta, sól, pieprz czarny
Zupa z pomidorów z bazylią - pulpa pomidorowa 46%, marchew 25%, cebula 12%, woda 12%, bazylia, czosnek, sól, cukier
Więcej na blogu
Re: Zupy krem Marwit
na półkach prezentują się zacnie jestem bardzo ciekawa smaku
A gdzie widziałaś? W jakim sklepie?
widziałam w Carrfour Express i takich sklepikach expresowych przy metrze (jestem z Warszawy). Podejrzewam, że będą lub już są w Piotrze i Pawle i może w Marcpolu w działach chłodniczych.
- LumiBo
- Aktywny Nowicjusz
Jadłam tą z pomidorów z bazylią - dla mnie super! Natomiast groszek z miętą - nie do zjedzenia:( Na pewno sprawdzę jeszcze pozostałe dwa smaki.
-
- Bardzo Stary Wyjadacz :)
O dobrze, że mówisz, zastanawiałam się nad tym groszkiem
Nie ma ludzi zdrowych. Istnieją tylko niezdiagnozowani.
No hej
Jadacie te zupki ? czy są zjadliwe? bo widzę że reklamują w Lidlu.
Jadacie te zupki ? czy są zjadliwe? bo widzę że reklamują w Lidlu.
Ja kupiłam dzisiaj dwie: krem z brokułów z serem pleśniowym i krem z marchewki z kolendrą. Smaczne, chociaż ja za serem pleśniowym nie przepadam, a troszkę czuć w tej brokułowej. Wcześniej próbowałam krem pomidorowy i by super . U mnie w lidlu była jeszcze jakaś z kalafiorkiem i soczewicowa.