Chce wam przekazac co wyczytalam na hiszpanskich stronach-celiacos de Madrid.
Mianowicie:
Brandy ktora normalnie jest destylatem wina ,powinna byc dla nas bezpieczna lecz niestety okazuje sie,ze juz po procesie destylacji dodawane sa rozne dodatki jak syropy,aromaty itp.dla uzyskania koloru I smaku.No I jak zwykle wlasnie te dodatki powoduja,ze te alkohole sa dla nas beee.
Dotyczy to takze rumu,tequili I whisky.
Sugeruja,ze jak juz mamy pic to wybierajmy alkohole biale,bo najmniejsze ryzyko "wpadki".
Jak dla mnie to maja racje.
ciemne alkohole
Moderator: Moderatorzy
ciemne alkohole
bettan
- mr.kwiatek
- Forumowicz
- Posty: 142
- Rejestracja: czw 18 sty, 2007 23:54
- Lokalizacja: Opole/Wrocław
A jakieś konkrety? Co np jest dodawane? Barwić można wieloma rzeczami - mógłbyś napisać jakie dokładnie "beee"-rzeczy są dodawane które nam zaszkodzą?bettan pisze:juz po procesie destylacji dodawane sa rozne dodatki jak syropy,aromaty itp.dla uzyskania koloru I smaku.No I jak zwykle wlasnie te dodatki powoduja,ze te alkohole sa dla nas beee.
dziwne bo juz kazdy mowi co innego.To co w koncu z ta strona ? http://www.celiac.com/articles/222/1/Gl ... Page1.html
namawiaja na picie bialej wodki i tutaj znowu pojawia sie teoria ze mozemy tylko te z ziemniakow!!! I badz tu mądry
namawiaja na picie bialej wodki i tutaj znowu pojawia sie teoria ze mozemy tylko te z ziemniakow!!! I badz tu mądry