Mąką łubinowa

Tutaj rozmawiamy o konkretnych produktach bezglutenowych i tych innych ;)

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Moniaaa
Aktywny Nowicjusz
Aktywny Nowicjusz
Posty: 51
Rejestracja: śr 27 lut, 2008 03:00
Lokalizacja: Śląsk

Mąką łubinowa

Post autor: Moniaaa »

Na lodach .... tych sprzedawanych z auta... FamilyFrost jak sie nie mylę ... wyczytałam składnik.... MĄKA ŁUBINOWA... byłam bardzo zaskoczona. Niestety, wtedy nie mialam jak skorzystac z netu i sprawdzic co to :zdziw: Teraz , przypomniwszy sobie o tym sprawdziłam co to łubin... no i chyba nie ma to nic wspólnego ze zbożami. Spotkał się ktoś z takim składnikeim lodów... lub innych produktów??
"Mąka" ogólnie źle się kojarzy... zreszta nigdy nie mogłam zapamiętac czy maka chleba świetojanskiego.... czy jakos tak jest bezpieczna a tez jest czesto w lodach... teraz juz pamietam , ze mozna ja jesc.
Awatar użytkownika
madzialena
Aktywny Forumowicz
Aktywny Forumowicz
Posty: 261
Rejestracja: pt 01 lip, 2011 14:05
Lokalizacja: Częstochowa

Post autor: madzialena »

A jednak żadna to nowość czy podstęp, spokojnie.
Popatrz na ofertę Schaera http://www.bezgluten.pl/szablon/upload/ ... a-shar.pdf
białko łubinowe, mąka łubinowa, otręby łubinowe...
Łubin to jedna z roślin strączkowych wykorzystywanych w piekarnictwie bezglutenowym, a o tyle lepsza od rozpowszechnionej soi, że raczej jeszcze nie modyfikowana genetycznie (mam cichą nadzieję)
gluten, mój wróg g:hmm
Obrazek

Należę do Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej
Przekazuję 1% podatku na rzecz naszego Stowarzyszenia
ODPOWIEDZ