Hamburgery

Tutaj rozmawiamy o konkretnych produktach bezglutenowych i tych innych ;)

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
rudziutka90
Aktywny Nowicjusz
Aktywny Nowicjusz

Hamburgery

Post autor: rudziutka90 »

Mam takie pytanie... Natknął się ktoś z Was może w jakimś sklepie na steki do hamburgerów, które my bezglutki możemy jeść? Bo powiem szczerze, że ja się już trochę naszukałam i nic nie mogę znaleźć... Wszędzie wrzucają albo mąkę pszenną albo błonnik pszenny... :/ A ja już mam taką ochotę na hamburgera...
Bardzo proszę o pomoc w tym temacie...
wieczorynka
Aktywny Forumowicz
Aktywny Forumowicz

Post autor: wieczorynka »

Ochotę to ja też mam i to już 2 lata. Sama musisz sobie zrobić to najpewniejsze. Ja nic nie znalazłam z gotowych. :)
Awatar użytkownika
alva_alva
Bardzo Stary Wyjadacz :)

Post autor: alva_alva »

A kiełbase na grila bg?
Awatar użytkownika
zofia
Forumowicz
Forumowicz

Post autor: zofia »

Ja znalazłam w jakimś sklepie internetowym kiełbaski :)
http://schowekzdrowia.pl/shop/index.php ... iny-c-4_22
Obrazek
Awatar użytkownika
Sheep
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Sheep »

alva_alva pisze:A kiełbase na grila bg?
Ja zwykle kupowalam w Krakowskim Kredensie, nie pamietam ktora, ale z reguly kazdy produkt ma metke ze skladem, wiec spokojnie mozna cos wybrac. Pyszna byla i w sumie ekonomiczna, bo zjada sie jedna, ale porzadna, a nie 5 bylejakich parowek o dziwnej konsystencji ;)
Obrazek
wieczorynka
Aktywny Forumowicz
Aktywny Forumowicz

Ja kupuję wędliny z "Żywiec zawsze dobre" od wyboru do koloru np kiełbasa biała albo śląska ale myślę, że w waszych okolicach może nie być dostępna. Wiem, że ludzie tu na forum pisali coś o wędlinach PIKOK tylk, że one nie są oznakowane. Warto kożystać z opcji szukaj a już najlepiej na wykaz produktów bg - ta książeczka na str stowarzyszenia.
Awatar użytkownika
rudziutka90
Aktywny Nowicjusz
Aktywny Nowicjusz

Z kiełbasami czy wędlinami to nie mam większego problemu, tylko właśnie głównie chodzi mi o te nieszczęsne steki do hamburgerów...
No fakt, mogę sobie zrobić, ale niestety jestem osobą, której bardziej smakują wyroby gotowe, a nie domowej roboty (mówię tu właśnie o jakiś stekach itp).
Magdula82
Aktywny Forumowicz
Aktywny Forumowicz

Post autor: Magdula82 »

rudziutka...chyba nie ma wyjścia i trzeba polubić te własnej roboty, bo na bg raczej nie ma co liczyć. Może wypróbuj różne przepisy, może któreś ci zasmakują. A możesz je usmażyć na patelni grillowej jak masz, ja piekłam w piekarniku z funkcją grilla.
Awatar użytkownika
rudziutka90
Aktywny Nowicjusz
Aktywny Nowicjusz

No cóż... Popatrzę jeszcze w sklepach tu, gdzie mieszkam, może się coś trafi... W końcu tu artykuły bg są bardziej dostępne... A jak nie, to w ostateczności spróbuję domowych...:/
Awatar użytkownika
Sheep
-#Moderator
-#Moderator

Rudziutka, ty mieszkasz w Szwecji, prawda? Ja bym zajrzała do Maka albo Burgerkinga - w Norwegii mieli hamburgery bg, to czemu by ich miało nie być i w Szwecji? <:>>
Obrazek
Awatar użytkownika
rudziutka90
Aktywny Nowicjusz
Aktywny Nowicjusz

Tak, mieszkam w Szwecji. Wybieram się do Maka, bo powiem szczerze nie rzucił mi się w oczy tutaj nigdzie Burgerking. Tylko, że jakoś nie ma okazji tam dotrzeć, ciągle albo nie ma czasu albo jest coś ważniejszego do załatwienia :/ . A do Maka mam ok 20min autem, tyle tylko, że nie mam prawa jazdy:/ Ale widziałam gdzieś tu na forum właśnie radę żeby zapytać w tego typu lokalach... Tylko, że tu przejawia się jeszcze moje małe zaufanie do ludzi, którzy mają mi przygotowywać posiłki, a ja nie mogę mieć nad tym kontroli... No ale w końcu raz się żyje :D
Awatar użytkownika
Sheep
-#Moderator
-#Moderator

Czy ja wiem, ja jakos generalnie (choc moze na wyrost) mam zaufanie do Skandynawow ;) A w Maku sie trzymaja procedur jak w kazdej sieciowce, wiec bym sie az tak nie bala. Sama musze w koncu wyprobowac hiszpanski Mak, bo maja podobno tez wszedzie hamburgery bg, ale jakos sie nie moge wybrac ciagle (nie jestem fastfoodowa fanka przesadnie).
No i jadlam kiedys w Norwegii (Bergen) pizze bg w zwyklej pizzerii, wszystko bylo git, a jak pamietam, pizza przyjechala na stol goraca, ale opakowana, chyba to byl papier do pieczenia, wszedzie z napisami ze Gluten free :)
Obrazek
Awatar użytkownika
rudziutka90
Aktywny Nowicjusz
Aktywny Nowicjusz

No to powiem Ci, że zaczynam się przekonywać i może uda mi się tam wpaść i zobaczyć, co mają mi do zaoferowania ;)
Ale nie ukrywam, że od czasu do czasu w domu też by się zjadło coś tego typu...
Muszę zerknąć jeszcze po sklepach tutaj, może akurat się znajdzie coś gotowego...
wieczorynka
Aktywny Forumowicz
Aktywny Forumowicz

No a nie ma tam jakiegoś stowarzyszenia, tak jak u nas? Może warto poszekać na facebooku albo na necie. To by ci dużo pomogło, jakieś podpowiedzi itd :)
Awatar użytkownika
alva_alva

Post autor: alva_alva »

Beata76 pisze:Ja kupuję wędliny z "Żywiec zawsze dobre" od wyboru do koloru np kiełbasa biała albo śląska ale myślę, że w waszych okolicach może nie być dostępna. Wiem, że ludzie tu na forum pisali coś o wędlinach PIKOK tylk, że one nie są oznakowane. Warto kożystać z opcji szukaj a już najlepiej na wykaz produktów bg - ta książeczka na str stowarzyszenia.
A ten Żywiec, to w jakich sklepach , sieciach?
ODPOWIEDZ