Przedstaw się :)

Jesteś nowy na forum?
Przedstaw siebie innym użytkownikom, zapoznaj się z instrukcją funkcji Szukaj.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Janis_J
Nowicjusz
Nowicjusz

Paulinko,

Post autor: Janis_J »

kochana nic sie nie martw. Dziś jest o wieeeele łatwiej być na naszej diecie. Poczytajcie. Tutaj naprawdę wiele inf znajdziecie, które pomogą.
..::forgive and forget and you will never regret::..
iskra84
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: iskra84 »

Witajcie!
Nie mam jeszcze potwierdzonej celiakii, ale stosuję się do wymogów i..
a) depresja minęła
b) minęły bule mięśni
c) zmniejszyła się opuchlizna ślinianek podżuchwowych
d) nie tracę już na wadze

W przyszły poniedziałek mam kolonoskopię, zleconą mi jeszcze przed podejrzeniem celiakii. Nie wiem, czy to badanie wykrywa celiakię? Czy powinnam to zasugerować przy badaniu? Prawda jest taka że zabieg jest wykonywany w innym miejscu niż lekarz kierujący urzęduje. Dwie osobne placówki. Na skierowaniu nie ma też tego podejrzenia bo je pierwszy raz zasugerowała alergolog....
No nic, zbadać się muszę,
wszystko jednak idzie kul lepszemu.

Mam nadzieję, że dzięki temu forum uda mi się sprawdzić dokładnie czy to rzeczywiście gluten był dotąd przyczyną wszystkich moich niedomagań. Że znajdę tutaj dobre rady od was wszystkich!!! Dziękuję :)

/ jako moderator witam i proszę o niezadawanie pytań w tym temacie. Służy on tylko celom powitalnym. Jeśli założysz własny temat albo znajdziesz jakiś adekwatny, na pewno otrzymasz pomoc. :)
Ostatnio zmieniony ndz 30 wrz, 2007 11:25 przez iskra84, łącznie zmieniany 1 raz.
Malwina
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Malwina »

Hejka tu Malwina jestem na diecie od 2 lat
Juta
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Juta »

Czesc nazywam sie Justyna mam 32 lata i jestem ponownie od pol roku na diecie.
Rybka
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Rybka »

Witam mam na imię Marta lat 36 .Mój synek Rafał lat 5 jest na diecie bez glutenowej
,bez mlecznej , bez jajecznej, nawet jajek przepiórczych mu nie wolno .
Dopiero poznaje to forum i uczę się po nim poruszać , tyle wspaniałych przepisów i cennych
rad ,będę tu często zaglądać . Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
ryzorek
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: ryzorek »

witam wszystkich bezglutenowców
mam na imię Kaśka jestem na diecie już ponad 18 lat przeszłam 2 prowokacje. leczyłam sie w Centrum Zdrowia Dziecka w Warszawie a teraz spokojnie sobie studiuje i żyje na super dietce :) :)
moja choroba jest już w pełni pełnoletnia
asiaros
Nowicjusz
Nowicjusz

cześć

Post autor: asiaros »

cześć jestem Aśka mam 27 lat od marca 2007r jestem na diecie bezglutenowej i i nareszcie jest ok :)
Basiunia
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Basiunia »

Witam wszystkich, którzy są lepsi od innych.
Po 48 latach i 15 dniach nareszcie kolejna lekarka zdiagnozowała moją chorobę, która towarzyszy mojej chorej trzustce. Okazało sie, że jest to celiakia. 8 dni jestem na diecie bezglutenowej a drugi dzień mam Moulinex OW5000. Upiekłam pierwszy chlebek, ale treningowo normalny dla rodzinki. Wypiek udał się znakomicie i podobno smaczny. Ja tylko wąchałam. Nie mam jeszcze mieszanek na bezglutenowy (czekam na dostawę) ale jutro wykombinuję coś z mąki kukurydzianej i ziemniaczanej. Stan zdrowia poprawił sie znacznie. Normalne stolce i spokój w trzewiach.Wszystkim życzę wytrwałości, bo ta przypadłość będzie towarzyszem do grobowej deski wszystkich naznaczonych. Łączę serdeczne pozdrowienia.
Lentilka
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Lentilka »

Witam wszystkich forumowiczów:) mam na imię Lena mam 23 lata. Mój brat (17 lat) jest na diecie bezglutenowej od 2 lat. Miał prowokację i we wrześniu diagnoza - choroba Duhringa. Pozdrawiam wszystkich gorąco:)
Awatar użytkownika
pawlo1404
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: pawlo1404 »

Jestem Paweł, mam 14 lat. Mój brat ma celiakię, która została wykryta w 2005r. POZDROWIENIA :D
sylwia bartkowiak
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: sylwia bartkowiak »

Witam . jestem mamą 12 letniego chłopca ,który od 10 lat jest na diecie bezmlecznej . Niedawno okazało się że rówież jest bezglutenowy . jestem dobrej myśli że jeżeli 10 lat potrafiliśmy wytrzymac jedną dietę to i drugą damy radę . Cieszę się że wreszcie udało mi se zalogować na tej stronie . Pozdrawiam bezglutki . :okulary2:
Awatar użytkownika
Otik
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Otik »

Dobry dzień. :) Na imię mam Mateusz i jestem 19 letnim studentem. Na diecie jestem... praktycznie od dzisiaj. ;) Po pół roku męczenia wreszcie mnie zdiagnozowali. No to do przeczytania na forum. :)
gosiamarcinkowska
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: gosiamarcinkowska »

Witam mam naimię Gośka mam 20 lat na diecie bezglutenowej jestem od 7 roku życia czyli od 13 lat . To narazie tyle pozdrawiam Gosia
Awatar użytkownika
pogar
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: pogar »

Witam
Jestem Piotr, mam 29 lat.

Od lat zmagalem sie dolegliwosciami, ktore w sierpniu zdiagnozowano jako celiakia.
Od wrzesnia na diecie jest duuzo lepiej.

Pozdrawiam wszystkich
--
Pogar
bogusia83
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: bogusia83 »

Witam :) !
Jestem Bogusia, wreszcie odważyłam się zarejestrować i coś napisać :P .
Mam 24 lata, celiakię zdiagnozowano u mnie w pażdzierniku/listopadzie 2006r., więc już trochę oswoiłam się z tą myślą <mmm> no i dietą :zly:

Pozdrawiam wszystkich:)

Bogusia
ODPOWIEDZ