Przedstaw się :)
Moderator: Moderatorzy
-
- Nowicjusz
-
- Nowicjusz
Witam wszystkich uczestników forum.
Jestem Edyta, mama 5,5 letniej Dagmarki od prawie 3 lat chorującej na cukrzycę typu I. Będąc na badaniach kontrolnych dowiedzieliśmy się,że u córeczki jest podejrzenie celiakii ... Czekamy na skierowanie do szpitala na biopsję żołądeczka... Córeczka nie ma żadnych objawów celiakii ... ale być może jeszcze nie zdążyliśmy się dowiedzieć o wszystkich.... Jak na razie stwierdzona podejrzenie na podstawia wyniku krwi...
Pozdrawiam .
Jestem Edyta, mama 5,5 letniej Dagmarki od prawie 3 lat chorującej na cukrzycę typu I. Będąc na badaniach kontrolnych dowiedzieliśmy się,że u córeczki jest podejrzenie celiakii ... Czekamy na skierowanie do szpitala na biopsję żołądeczka... Córeczka nie ma żadnych objawów celiakii ... ale być może jeszcze nie zdążyliśmy się dowiedzieć o wszystkich.... Jak na razie stwierdzona podejrzenie na podstawia wyniku krwi...
Pozdrawiam .
-
- Nowicjusz
-
- Nowicjusz
Witam serdecznie wszystkich ze Stowarzyszenia.
Jestem chora od stycznia tego roku.Bardzo sie cieszę że będe mogła porozmawiać i wymienić doswiadczenia z innymi osobami, ktorzy maja ten sam problem lub podobny.
Jeszcze raz witam serdecznie.Do zobaczenia!.
Jeszcze raz witam serdecznie.Do zobaczenia!.
Witam Wszystkich
Mam 47 lat, dwa tygodnie temu dowiedziałam się że mam celiakię i powinnam być na diecie od urodzenia. Niestety lekarze pezrz te wszystkie lata leczyli mnie na alergię 

Witam wszystkich bardzo serdecznie 
Mam na imię Kasia, mam 25 lat i mieszkam w Warszawie.
Celiakię mam zdiagnozowaną od stycznia 2008 i od tamtej pory jestem na diecie bezglutenowej.
Muszę przyznać, że to forum było dla mnie niezwykle pomocne, gdyż było dla mnie głównym źródłem informacji - i za to Wam bardzo dziękuję!
Od sierpnia tego roku jestem w Stowarzyszeniu i zachęcam wszystkich bardzo gorąco do przyłączania się.
Pozdrawiam, Kasia

Mam na imię Kasia, mam 25 lat i mieszkam w Warszawie.
Celiakię mam zdiagnozowaną od stycznia 2008 i od tamtej pory jestem na diecie bezglutenowej.
Muszę przyznać, że to forum było dla mnie niezwykle pomocne, gdyż było dla mnie głównym źródłem informacji - i za to Wam bardzo dziękuję!

Od sierpnia tego roku jestem w Stowarzyszeniu i zachęcam wszystkich bardzo gorąco do przyłączania się.
Pozdrawiam, Kasia

Dobry wieczór.
Mam na imię Magdalena, mam 28 lat i niestety choruje min. na CELIAKIE
O chorobie dowiedziałam się ,pod koniec Grudnia 2008r
Napisałam NIESTETY , ponieważ nie za bardzo sobie radze z dietą i tak naprawdę czuje się jak "niewidomy" w tunelu szukający światła.
( nie urażając niewidomych )
Nie za bardzo wiem co mogę jeść z wędlin , mięs i ryb - chodzi mi o konkretne nazwy oraz firmy.
Tak pozatym zaopatruje się w produkty firmy BEZGLUTEN oraz GLUTENEX.
Mam nadzieje, że poradzę sobie tutaj na forum ... ???
Pozdrawiam wszystkich serdecznie
Magdalena
Mam na imię Magdalena, mam 28 lat i niestety choruje min. na CELIAKIE

O chorobie dowiedziałam się ,pod koniec Grudnia 2008r

Napisałam NIESTETY , ponieważ nie za bardzo sobie radze z dietą i tak naprawdę czuje się jak "niewidomy" w tunelu szukający światła.
( nie urażając niewidomych )

Nie za bardzo wiem co mogę jeść z wędlin , mięs i ryb - chodzi mi o konkretne nazwy oraz firmy.
Tak pozatym zaopatruje się w produkty firmy BEZGLUTEN oraz GLUTENEX.
Mam nadzieje, że poradzę sobie tutaj na forum ... ???
Pozdrawiam wszystkich serdecznie
Magdalena
witajcie..
Mam na imię Arleta 35 lat i od 3 dni jestem już oficjalnie chora na celiakię..
mieszkam w Gorzowie Wlkp.
cieszę się że jest takie forum;dopiero raczkuję w temacie więc tu pewnie znajdę wiele wyczerpujących odpowiedzi na moje pytania.
serdecznie pozdrawiam
Mam na imię Arleta 35 lat i od 3 dni jestem już oficjalnie chora na celiakię..
mieszkam w Gorzowie Wlkp.
cieszę się że jest takie forum;dopiero raczkuję w temacie więc tu pewnie znajdę wiele wyczerpujących odpowiedzi na moje pytania.
serdecznie pozdrawiam

...wierny przyjaciel jest lekarstwem na życie..
-
- Nowicjusz
Witam
mam 16 lat i od października jestem na diecie bezlaktozowej(nietolerancja) w zeszłym tygodniu okazało się że mam celiakię (IIIb w skali Marsha)
wprawdzie to nie pierwszy przypadek w rodzinie ale i tak jestem trochę przerażona szczególnie że oprócz nietolerancji mam też alergię pokarmową
cieszę się że znalazłam to forum
pozdrawiam

mam 16 lat i od października jestem na diecie bezlaktozowej(nietolerancja) w zeszłym tygodniu okazało się że mam celiakię (IIIb w skali Marsha)
wprawdzie to nie pierwszy przypadek w rodzinie ale i tak jestem trochę przerażona szczególnie że oprócz nietolerancji mam też alergię pokarmową
cieszę się że znalazłam to forum

pozdrawiam
-
- Forumowicz
Re: Przedstaw się :)
Witam!Jestem mamą Szymka 8lat od lutego jest na diecie bezglutenowej. Dzięki tej stronce bardzo dużo się nauczyłam i myślę że nauczę się jeszcze więcej.Pozdrawiam 

WITAM
Witam, jestem mamą 5 letniej Weroniki, która choruje od 2 lat.W dzisiejszym wydaniu gazety „Naj” jest artykuł poświęcony celiakii. Oólnie opisano to co pewnie wielu z nas już wie, ale pomyślałam że podzielę się tą informacją - może ktos bedzie chciał ją przejrzeć. Pozdrowienia dla wszystkich.
//edit: poprawiłam wielkie litery, błędy. Proszę używać interpunkcji i nie używać wielkich liter, które w internecie oznaczają krzyk.
//edit: poprawiłam wielkie litery, błędy. Proszę używać interpunkcji i nie używać wielkich liter, które w internecie oznaczają krzyk.
Ostatnio zmieniony pn 16 lis, 2009 21:38 przez nika002, łącznie zmieniany 1 raz.