witam:) jestem jola:) mam 21 lat:) od bardzo dawna mialam czeste biegunki, okropne wzdecia, zaparcia, bole brzucha, wszystko na zmiane, morfologia na niskim poziomie, do tego jakies pojedyncze i nie tylko krostki na nogach ( to akurat nie wiem czy powiazane

:P) lekarz zwalal wszystko na jelito drazliwe, tak wiec przez dlugi czas pochłaniałam olbrzymie ilosci tabletek na biegunke, do tego duspatalin retard na regulacje pracy jelit, ktory niebardzo dawal rezultaty, w zeszle wakacje mialam zrobiona kolonoskopie, i gastroskopie, i inne ciekawe badania z ktorych nic nie wynikalo, calkiem przypadkiem zrobilam sobie testy na alergie pokarmowa bo juz mialam dosc problemow z brzuchem, wyszlo z nich uczulenie na make przenna ( gdzie bardziej spodziewalam sie alergi na mleko), poszlam do lekarza i zaproponowal zrobic badanie na transglutaminaze tkankowa IgA, wynik mialam dodatni 107. gdzie norma to >20, nie wiem czy to wysoki wynik bo sie nie znam, a lekarz ogolny tez zaduzo nie wiedzial, czekam teraz na wizyte u gastrologa i ogromnie sie ciesze ze nie jestem sama

bardzo chcialabym porozmawiac z osoba ktora sie na tym dobrze zna, jesli ktos jest zainteresowany to prosze o wiadomosc;) pozdrawiam:)