Przedstaw się :)

Jesteś nowy na forum?
Przedstaw siebie innym użytkownikom, zapoznaj się z instrukcją funkcji Szukaj.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Gogosia1973
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Gogosia1973 »

Witam mam na imię Gosia i mam 11 letniego syna.
W wieku 4 lat stwierdzono u niego nietolerancję laktozy, niestety 2010 roku nikt tak na prawdę nie określił co dziecko może jeść. W tej chwili jest na bardzo ostrej diecie bez mlecznej - może tylko mleko ryżowe, bezglutenowej, bez cukrowej. Poza tym tylko zdrowe produkty bez konserwantów.
Jagusia05
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Jagusia05 »

Witam :)
Jestem mamą pięcioletniej Anusi, która jest od ponad roku na diecie bezglutenowej. Forum dla nas źródłem wiedzy i często tu zaglądamy. Zrobiliśmy córce powtórne badanie i przeciwciała wyszły ujemne. Bardzo się cieszymy :D
Rosulek
Nowicjusz
Nowicjusz

Witam Wszystkich!

Post autor: Rosulek »

Witajcie. Nareszcie udało mi się zalogować :) choroba stwierdzona w lipcu, wcześniej byłam na diecie bezglutenowej jako roczne dziecko - choroba wróciła po 23 latach spokoju i normalnego żywienia. Takie forum to rewelacyjna sprawa - nieocenione źródło informacji. Pozdrawia Was - Rosulek
mama_Emi
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: mama_Emi »

Witam wszystkich. Mam na imię Dorota i jestem mamą 4-letniej Emilki chorej na celiakię. Chorobę u córki zdiagnozowano ok. miesiąc temu i od tego czasu Mała jest na diecie bezglutenowej. Mieszkamy we Wrocławiu.
Powolutku uczymy się żyć z chorobą, chociaż nie jest łatwo. Bardzo się cieszę z istnienia tego Stowarzyszenia i Forum, gdyż znajduję tutaj każdego dnia mnóstwo cennych informacji. Pozatym w grupie raźniej... :)
Pozdrawiam sedrecznie
alicza
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: alicza »

Witajcie. Jestem Aldona, mam 18 lat. Po 14 miesiącach skręcania się z bólu brzucha wykryto u mnie przeciwciała. Poza tym nikt nie jest w stanie powiedzieć co mi jest, ale lekarz zalecił dietę bezglutenową.

Forum niesamowicie przydatne :)
Aga30
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Aga30 »

Witam, jestem Agnieszka, mam 30 lat, a o swojej chorobie dowiedzialam sie 4 miesiace temu, najgorsze juz chyba za mna, teraz moze isc tylko lepiej :)
madalenka1
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: madalenka1 »

Witam
Mam 30 lat.
Od dziesięciu lat choruje na Duhringa, przez długi czas był spokój, a teraz wszystko powróciło.... łącznie z ta okropną wysypką która nie daje mi normalnie żyć.,.Jestem w trakcie czekania na Disulone ale to jeszcze potrwa, [...]
Ostatnio zmieniony wt 30 lis, 2010 19:53 przez madalenka1, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Rafal_tata
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Rafal_tata »

Przykro mi, wg polskiego prawa zabroniony jest handel lekami poza aptekami. Zabronione jest też więc zamieszczanie takich ogłoszeń na forum internetowym.
wiolta
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: wiolta »

Witam!
Jestem mama 10 letniej Julii,uczulonej na min, gluten.Dzis odebralam wyniki testow,niestety lekarz oznajmil,ze jezeli prze kolejnych 6 mies,pozom przeciwcial sié nie obnizy,trzeba bédzie zrobic badanie na potwierdzenie C!Wpadlam w szal i wszystko zaczynamy od poczatku.Mam nadziejé,ze z Wami bédzie mi lepiej szlo,niz przez te 3 ostatnie lata :zly:
Iga82
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Iga82 »

Witam.
Mam 28 lat jestem mamą 3 letniego Szymona pochodzimy z kotliny kłodzkiej. Mój synek od miesiąca jest na diecie bezglutenowej (zanik kosmków). Mam nadzieję że razem będzie mi łatwiej :)
Gula
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Gula »

Witam,

jestem nowicjuszką w kwestiach diety bezglutenowej. Moja córka 3,5 letnia ma alergię na gluten. Zostałyśmy więc poniekąd zmuszeni do wprowadzenia wspólnej dla całej rodziny diety bezglutenowej. Dziękuję za Wasze wszystkie cenne uwagi i posty, które już w znacznej części przeczytałam.
Jesteśmy z okolic Poznania (no w sumie to z prawie z Poznania:) ).

Pozdrawiam wszystkich,
Gula
bolo6
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: bolo6 »

Witam, nazywam się Olek, mieszkam w Czerwionce- Leszczynach, moja 14 letnia córka ma zdiagnozowaną celiakię. Szukam wszystkiego na temat diety bezglutenowej.
Ola_la
Wyjadacz :)
Wyjadacz :)

Post autor: Ola_la »

Dzień dobry,
z przyjemnością dołączam do forum, z którego dowiedziałam się już masę ważnych i pożytecznych rzeczy, a liczę na jeszcze więcej.
W miarę możliwości postaram się też wnieść tutaj coś wartościowego bez glutu (i glutaminianu).
Pozdrawiam wszystkich,
Ola
MadziaS
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: MadziaS »

Witam,
Nazywam sie Magdalena i jestem z Tomaszowa Mazowieckiego. Moja siostra jest chora na celiakię i od prawie dwóch lat jest na diecie bezglutenowej. Ma teraz 16 lat. Chciałabym dowiedzieć się jak najwięcej o tej chorobie, żeby móc jak najlepiej pomóc jej w codziennym borykaniu się z chorobą. Chętnie poznałabym również osoby z Tomaszowa i okolic chore na celiakię.
Pozdrawiam wszystkich serdecznie,
Madzia
Megi
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Megi »

Witam. Mam na imie Gosia, 49 lat , przypadkowo dowiedzialam sie, jakobym miala celiake. Mam nadzieje, ze uda mi sie tu otrzymac potrzebne mi informacje - nie wiem kompletnie co robic, ale o tym napisze. Serdecznie Was pozdrawiam :)
ODPOWIEDZ