Przedstaw się :)
Moderator: Moderatorzy
Dzień dobry :-)
Jestem Kasia, mam dwójkę dzieci - ośmioletniego syna Julka i dwuletnią córkę Laurę. Mieszkamy w Lublinie.
Od około trzech lat syn ma swędzącą wysypkę o różnym stopniu nasilenia. Jakiś czas temu usłyszeliśmy od jednej z lekarek 'podejrzenie choroby Duhringa, skórnej postaci celiakii'. Ale diagnozy poki co, nie ma.
Jestem Kasia, mam dwójkę dzieci - ośmioletniego syna Julka i dwuletnią córkę Laurę. Mieszkamy w Lublinie.
Od około trzech lat syn ma swędzącą wysypkę o różnym stopniu nasilenia. Jakiś czas temu usłyszeliśmy od jednej z lekarek 'podejrzenie choroby Duhringa, skórnej postaci celiakii'. Ale diagnozy poki co, nie ma.
-
- Nowicjusz
- Małgorzata
- -#Moderator
Taki mamy celKamil Balinski pisze: Wierzący że hasło "by żyło się lepiej" będzie się odnosiło również do tych na diecie bezglutenowej w naszej pięknej ojczyźnie

Zapraszam Kamila i wszystkich, którzy jeszcze nie są razem z nami, do Stowarzyszenia - zobaczcie dlaczego warto
-
- Nowicjusz
-
- Nowicjusz
- Małgorzata
- -#Moderator
Nie jesteś wyjątkiem, mało tego - teraz większość osób na diecie bezglutenowej ( z wykrytą właśnie celiakią ) ma 30-50 lat.AgataŁęczycka pisze:Czasem czuję się dziwnie. Kto to słyszał, żeby stara baba miała dietę jak małe dziecko?![]()
Dieta bezglutenowa nie dotyczy TYLKO małych dzieci!!!

Ostatnio zmieniony śr 03 sie, 2011 12:46 przez Małgorzata, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Nowicjusz
Witam jestem mamą 6 letniej Julki .z chorobą mamy styczność od 24.07.2011. julka miała zrobione badanie immunologiczne na gluten . ma wysypkę na pupie łokciach jak i na kolanach wygląda to jakby poparzyła się pokrzywą. nasz jadłospis przewrócił się do góry nogami.
Ostatnio zmieniony śr 03 sie, 2011 12:25 przez AgaciaOstrołęka, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam
Witam 
Po 2 latach poszukiwań przyczyny chudnięcia (łącznie schudłam prawie 20kg) w wieku 26 lat zdiagnozowano u mnie celiakię. Wcześniejsze badania krwi celiakię wykluczyły, dopiero biopsja ją potwierdziła. Od roku jestem na diecie, a forum i strona Stowarzyszenia znacznie mi to ułatwiają. Dziękuję!

Po 2 latach poszukiwań przyczyny chudnięcia (łącznie schudłam prawie 20kg) w wieku 26 lat zdiagnozowano u mnie celiakię. Wcześniejsze badania krwi celiakię wykluczyły, dopiero biopsja ją potwierdziła. Od roku jestem na diecie, a forum i strona Stowarzyszenia znacznie mi to ułatwiają. Dziękuję!
-
- Nowicjusz
Cześć,
już pisałam coś kiedyś na tym forum, ale dość narwanie chciałam uzyskać radę i nie przedstawiałam się wtedy, a chciałabym, żeby było tak, jak być powinno, więc robię to teraz:) Mam na imię Ania, mam prawie już 20 lat i jestem studentką z Wrocławia. Na diecie bg jestem od paru miesięcy i tak naprawdę to dopiero uczę się życia z celiakią i dietą. Mam nadzieję, że uda mi się tutaj czasem zaglądać, mimo ciągłego braku czasu
Pozdrawiam wszystkich!:)
już pisałam coś kiedyś na tym forum, ale dość narwanie chciałam uzyskać radę i nie przedstawiałam się wtedy, a chciałabym, żeby było tak, jak być powinno, więc robię to teraz:) Mam na imię Ania, mam prawie już 20 lat i jestem studentką z Wrocławia. Na diecie bg jestem od paru miesięcy i tak naprawdę to dopiero uczę się życia z celiakią i dietą. Mam nadzieję, że uda mi się tutaj czasem zaglądać, mimo ciągłego braku czasu

Pozdrawiam wszystkich!:)