Przedstaw się :)

Jesteś nowy na forum?
Przedstaw siebie innym użytkownikom, zapoznaj się z instrukcją funkcji Szukaj.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Willkat
Nowicjusz
Nowicjusz

Re: Witam

Post autor: Willkat »

alimak3 pisze:Mieszkam w Warszawie mam 2 córki, 14 latkę i 4 latkę
Rok temu u młodszej wykryto cukrzycę typu 1 a tydzień temu celiakię.
Przyznam że jestem trochę zagubiona cały czas czytam,szukam produktów i próbuję ustalić nowe dawki insuliny.
Liczę na pomoc doświadczonych mam albo osób które już zaczęły panować na swoim życiem:)
Witam serdecznie,
jak by co służę pomocą - mój Adaś /8l/choruje na cukrzycę juz przeszło 4 lata a na celiakię juz pół roku :(((( mamy pompę paradigm 722
W Warszawie masz super sklep ale troche drogi /glufree/- ja kupuję przesz neta bo mieszkam w pomorskim, ale wybór jest super i nawet ciasta zamówisz tam na święta np.
alimak3
Nowicjusz
Nowicjusz

Re: Witam

Post autor: alimak3 »

Willkat pisze:
alimak3 pisze:Mieszkam w Warszawie mam 2 córki, 14 latkę i 4 latkę
Rok temu u młodszej wykryto cukrzycę typu 1 a tydzień temu celiakię.
Przyznam że jestem trochę zagubiona cały czas czytam,szukam produktów i próbuję ustalić nowe dawki insuliny.
Liczę na pomoc doświadczonych mam albo osób które już zaczęły panować na swoim życiem:)
Witam serdecznie,
jak by co służę pomocą - mój Adaś /8l/choruje na cukrzycę juz przeszło 4 lata a na celiakię juz pół roku :(((( mamy pompę paradigm 722
W Warszawie masz super sklep ale troche drogi /glufree/- ja kupuję przesz neta bo mieszkam w pomorskim, ale wybór jest super i nawet ciasta zamówisz tam na święta np.

Witam:)
Dzięki,zastanawiałam się czy znajdę jeszcze kogoś z cukrzycą i celiakią ale chyba takich dzieci jest sporo.Córka też ma pompę 722 trochę nam cukry wariują ponieważ kupiłam chleb biały b/g i zapotrzebowanie jednak większe.Co do sklepów to trochę ich jest jak się pogrzebie w necie.Zastanawiam się nad proszkami do wypieku chleba tylko czy liczenie ww po upieczeniu nie będzie problematyczne?Co prawda korzystam z programu orcana i powinno się udać.Narazie ogrom produktów mnie przerasta ale we wtorek mam spotkanie z dietetyczką i liczę że po nim będzie lepiej.Nasza lekarka diabetolog też super kobieta i jak mam wątpliwości mogę dzwonić. Trzeba się znowu przestawić na nowe produkty i musi być dobrze szkoda tylko dzieciaczków.A jak Adaś w szkole sobie daje radę nie ma problemu że czegoś nie może?My testowałyśmy przedszkole mała świetnie się zaklimatyzowała tylko Panie się boją i muszę biegać na pomiary cukru.Szkoda że nie mieszkamy w jednym mieście ale zawsze pozostaje kontakt przez net:)
Pozdrawiamy
ganika
Nowicjusz
Nowicjusz

I ja witam

Post autor: ganika »

I ja się przywitam. Jestem z Warszawy.

Kilka dni temu dowiedziałam się, że jest mi pisana dieta bezglutenowa.
Staram się jakoś odnaleźć w nowej rzeczywistości i chłonę informacje, które są zamieszczone na forum, choć od ich ilości mam na razie mętlik w głowie. Mam nadzieję, że z czasem wszystko stanie się jaśniejsze.

Cieszę się, ze jest takie forum :-)
Awatar użytkownika
Sage
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Sage »

Witajcie :) Miesiąc temu zdiagnozowano u mnie celiakię. Dobrze, że jesteście.
twingsmamma
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: twingsmamma »

Witam,
dwa dni temu dowiedziałam się, że mam celiakię i teraz powoli próbuję przyzwyczaić się do nowej rzeczywistości.
iwonamiroslaw
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: iwonamiroslaw »

Witam )
Od 20 lat choruję na celiakę!Obecnie mam nawrót choroby, najgorzej w nocy zamiast spać to ja w toalecie - koszmar( pozdrawiam wszystkich
Awatar użytkownika
ajolek86
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: ajolek86 »

Witam
Mam 26lat jestem ze śląska a dokładniej z Bytomia.
Moja historia ??
Rok 1987 diagnoza CELIAKIA i dużymi literami wpis do karty zdrowia.
Rok 1988 po roku diety lekarka stwierdza że jestem wyleczona KONIEC CELIAKI.
OD kilku lat odczuwam pewne nieprawidłowości ze strony ukł pokarmowego, wciąż nudności, bóle brzucha, osłabienie i tysiąc innych dolegliwosci...
Po wizycie u kilku lekarzy w końcu jeden się zainteresował i wspólnymi siłami dotarliśmy do tego że to może być celiakia bo to choroba NIEULECZALNA.
Czekam na wizyte u gastrologa i między czasie pochłaniam ogromne ilości wiedzy na ten temat....
Nie skomentuje braku profesjonalizmu wielu lekarzy, poprostu czekam i chce już wiedzieć na 100% żeby moć w końcu działaś...!!!

SP. Szukam wszędzie info na temat postępowania choroby, tzn co mogło sie wydarzyć przez te 25lat w moim organiźmie... chciałam wiedzieć czy może być już bardzo źle bo krew w kale która niestety sie pojawia to chyba zła wróżba :( :?: ;(
beti87
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: beti87 »

hej jestem nowa w waszym gronie nie dawno dowiedziałam się że jestem chora na celiakie
malgorzata_n
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: malgorzata_n »

Witam wszystkich,
jestem z Torunia, mój dwuletni synek ma alergię na gluten, z której, mamy nadzieję, wyrośnie... Póki co, dieta bezglutenowa to u nas podstawa
Awatar użytkownika
little_angel
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: little_angel »

cześć,
jestem Ania i już tutaj byłam pod innym nickiem - little-angel bodajże - niestety nie mogę zalogować się na swoje stare konto.

Może i dobrze, bo wszystko zaczyna się od nowa!

Teraz mam (prawie) 24 lata, zdiagnozowano u mnie celiakię jak miałam (chyba!) 15 lat... Przez te 9 lat nie byłam na diecie bezglutenowej - bo nie można nazwać dietą marnych kilku prób...

Skąd ten powrót? Coraz gorsze samopoczucie. Częsta zgaga, mdłości, uczucie ciężkości, anemia...

Może to też większa świadomość siebie. Nie wiem. Wiem tylko tyle, że przechodząc na dietę (zwykle) kończyło się kryzysem, załamaniem, czymś na kształt depresji. Chudłam, byłam nieobecna.

Prawie od roku jestem szczęśliwą mężatką :) A co za tym idzie - niedługo pomyślimy o dzidziusiu - stąd też moje obawy...

Mam nadzieję, że pomożecie mi się tutaj odnaleźć :)
Natik
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Natik »

Witam wszystkich,
po wielkich trudach udało mi się w końcu tu dotrzeć :) ufff :053:
jestem Małgosia z Warszawy mam wspaniałą 16 letnią córkę Natalię u której zdiagnozowano celiakię w 2005r. Nic nie wskazywało że moje dziecko ma celiakię :(( Była bardzo drobniutka,malutka(jak na swój wiek) i "kiepsko" jadła - całymi godzinami. Nie bolał ją brzuszek i nie narzekała na inne dolegliwości - a ja się uparłam żeby moje dziecko przebadano i to szczegółowo - noi moje przeczucie się sprawdziło.... Początki były bardzo trudne, usłyszałam tylko od lekarza prowadzącego:"
no, cóż musi Pani nauczyć się od początku gotować ,proponuję zakupić kilka książek i uważać na gluten...." Masakra !! cóż ja usłyszałam, co to jest TEN GLUTEN ????załamałam się - ale pomalutku, pomalutku z pomocą forum i innych materiałów, zaciągałam wiedzy gdzie się dało :)) Byłam na tyle ambitna, że badania naprawdę były ok :053: ufff Fajnie że jesteście :564:
omelba
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: omelba »

Witam,
z tej strony Ola. Celiakię zdiagnozowano u mnie ponad 4 miesiące temu. Typ II w skali Marsha.
Dobrze do Was dołączyć :)
Awatar użytkownika
LumiBo
Aktywny Nowicjusz
Aktywny Nowicjusz

Witam

Post autor: LumiBo »

Witam Was wszystkich :) Mam 24 lata. Moje dolegliwości zdrowotne zaczęły się już kilka lat temu, ale dopiero miesiąc temu, dzięki mojej determinacji, zdiagnozowano u mnie celiakię. Od tamtej chwili jestem codziennym gościem forum. Zakładka "szukaj" to dla mnie skarbnica wiedzy. Dzięki, że jesteście.
Pozdrawiam.
cukieros
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: cukieros »

dobry:) miło mi ze wkoncu mialem czas sie tutaj zarejestrowac:)
mam na imie Bartek jestem GLUTENKIEM od niecalego roku i mam 25 lat:P gram sobie w siatkowke i wkurza mnie ze nie moge sie napic Tyskiego na ME w Polsce w tym roku:P haa:) wiecej o mnie na priv:P haha:D

kurcze:) pieknie to zrobilem:) jak na spotkaniu AA:D

pozdrawiam:)

JA:) :mikolaj:
ahh ten GLUTEN!:D
Ice
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Ice »

Witam,

jestem na diecie od 4 tygodni. czekam na wyniki badan i ostateczna diagnozę....stosując dietę czuje sie coraz lepiej, więc wszystko wskazuje na celiakie. Dodam, że choroba odezwała się po 30 latach.

P.
ODPOWIEDZ