Przedstaw się :)
Moderator: Moderatorzy
Witam wszystkich, jestem Ania i bardzo mi miło 

Oprocentowanie lokat jest najważniejsze przy wyborze depozytu bankowego.
-
- Nowicjusz
Witajcie
ja nie mam celiaki, ale prawdopodobnie uczulenie na gluten. W czerwcu 2012r pojawił się wzdęty brzuch ( wtedy zacząłem jeść razowy chleb itp)- nieświadomy niczego spożywałem gluten do 15 marca 2013:P teraz jestem drugi dzień na diecie i widzę ogromną różnicę. Skąd wiem że to alergia? mam IgE ponad 220
w maju testy skórne będę miał - szkoda, że sam się muszę diagnozować - lekarz przypisał mi jakieś tabletki na zespół jelita drażliwego i psychotropy. Gluten powoduje u mnie biegunki, osłabienie, senność.... nie mogę się doczekać aż wszystko wróci do normy w moim organizmie

Witam serdecznie
Mam 37 lat i jestem z Gdańska , właśnie znalazłam to forum szukając info o tej chorobie. Nie mam póki co zdiagnozowanej celiakii choć objawy na to wskazują , czekam na badanie gastro z biopsją jelita. Moje objawy również wskazują na helicobakter, refluks lub nerwicę wegetatywną , za dużo tego wszystkiego a ja czuję się koszmarnie. Mam nadzieje ze gastro z biopsja wykluczą lub potwierdzą " coś" i zacznę leczenie bo się wykończę...
Pozdrawiam
Mam 37 lat i jestem z Gdańska , właśnie znalazłam to forum szukając info o tej chorobie. Nie mam póki co zdiagnozowanej celiakii choć objawy na to wskazują , czekam na badanie gastro z biopsją jelita. Moje objawy również wskazują na helicobakter, refluks lub nerwicę wegetatywną , za dużo tego wszystkiego a ja czuję się koszmarnie. Mam nadzieje ze gastro z biopsja wykluczą lub potwierdzą " coś" i zacznę leczenie bo się wykończę...
Pozdrawiam

-
- Nowicjusz
Witam serdecznie,mam na imię Ania .W grudniu stwierdzono u mnie chorobę Duringa (celiakia skórna),stosuję od stycznia dietę bezglutenową i objawy czyli swędzące zmiany na skórze zeszły chodź nie całkiem.Szukam porad na temat mojej choroby, bo to dla mnie "nowość".Mam 39 lat.Nie stosuję żadnych leków!!Pozdrawiam wszystkich serdecznie 

-
- Nowicjusz
Hej. Mam 47 lat i właśnie zdiagnozowano u mnie celiakię. Objawy u mnie nie były raczej typowe ale trafiona (lub przypadkowa) diagnostyka pozwoliła mi dowiedzieć się kim jestem
Znalazłam to forum kilka dni temu i jestem nim zachwycona. Powoli (bo pewnie robię dużo rzeczy jeszcze nieświadomie) przechodzę na dietę. Dzięki forum ogromna lista moich wątpliwości w zakresie żywności bezglutenowej skróciła się narazie o kilka pozycji (ale przeczytałam dopiero kilka "rozmów").
Pozdrawiam wszystkich ze szczególnym uwzględnieniem tych, którzy dowiedzieli się o swojej chorobie w "średnim" wieku

Pozdrawiam wszystkich ze szczególnym uwzględnieniem tych, którzy dowiedzieli się o swojej chorobie w "średnim" wieku

Witam
Jestem Ewa, mam 29. Celiakie zdiagnozowali mi "na oko" Irlandczycy, przy okazji ciąży i kazali przejść na diete. Po urodzeniu wróciłam do Polski i dałam sobie spokój z dietą ze względu na znikomą ilość produktów i polskie ceny (wysokie oczywiscie), ale głównym powodem olania diety była wizyta u lekarza, który mnie poinformował ze nie można na oko zdiagnozowac celiakii.... Aż tu mi sie pogorszyło, zrobiłam porządne badania i celiakia sie niestety potwierdziła. I tak juz jestem prawie rok na bezglutenowej diecie. Ot taka historia.
Pozdrawiam !
A jest tu ktoś z Krosna??
Jestem Ewa, mam 29. Celiakie zdiagnozowali mi "na oko" Irlandczycy, przy okazji ciąży i kazali przejść na diete. Po urodzeniu wróciłam do Polski i dałam sobie spokój z dietą ze względu na znikomą ilość produktów i polskie ceny (wysokie oczywiscie), ale głównym powodem olania diety była wizyta u lekarza, który mnie poinformował ze nie można na oko zdiagnozowac celiakii.... Aż tu mi sie pogorszyło, zrobiłam porządne badania i celiakia sie niestety potwierdziła. I tak juz jestem prawie rok na bezglutenowej diecie. Ot taka historia.
Pozdrawiam !
A jest tu ktoś z Krosna??