Przedstaw się :)
Moderator: Moderatorzy
cześć Wszystkim 
Choroba trzewna niestety od urodzenia, w końcu wykryli co mi jest, a już chcieli dać na straty dzieciaka... obecnie 21 lat, ścisła dieta, dodatkowo wegetariańska, niskocukrowa (podejrzenie cukrzycy 1 stopnia) i niskowęglowodanowa. Służę kuchenną pomocą, ponieważ gotować uwielbiam
pozdrawiam

Choroba trzewna niestety od urodzenia, w końcu wykryli co mi jest, a już chcieli dać na straty dzieciaka... obecnie 21 lat, ścisła dieta, dodatkowo wegetariańska, niskocukrowa (podejrzenie cukrzycy 1 stopnia) i niskowęglowodanowa. Służę kuchenną pomocą, ponieważ gotować uwielbiam

pozdrawiam

-
- Nowicjusz
Witam
jestem mamą 18 miesiecznego Ksawerego u ktorego jest podejrzenie celiaki
wlasnie oddalismy krew do analizy i czekamy na wyniki 
tak czy inaczej przechodzimy cala rodzinka tzn ja maz i syn na diete bezglutenowa
chcemy byc w koncu zdrowi ;p a po przeczytaniu ciekawego artykulu Buszujacy w pszenicy postanowilam dzis kupic ksiazke dr Devisa i zaglebic sie w temat juz na dobre
za wszystkie rady i jakiekolwiek propozycje zywieniowe bede bardzo wdzieczna 

tak czy inaczej przechodzimy cala rodzinka tzn ja maz i syn na diete bezglutenowa

Kasia
Witam!
Witam wszystkich bardzo gorąco na tymże forum. Jest mi niezmiernie miło Was tu powitać! 

Pozdrawiam, Adam
Oferuję Wam kody rabatowe do wielu znanych sieci! Po co przepłacać?
Oferuję Wam kody rabatowe do wielu znanych sieci! Po co przepłacać?
Witam, jestem tu nowa
Witam.Mam na imie Monika i jestem nowa na forum, celiakie zdiagnozowano u mnie ostatecznie na początku lipca, mam nadzieję ze znajde tutaj odp.na wiele nurtujacych mnie pytań związanych z tą chorobą i dietą bezglutenową, narazie jeszcze nie potrafię ogarnąć tego wszystkiego i powiem szczerze że przeraża mnie to wszystko, ale ciesze się że istnieje takie forum
Pozdrawiam wszystkich współcierpiących.

monia79
celiakia zdiagnozowana w lipcu 2013
celiakia zdiagnozowana w lipcu 2013
- uniaczek
- Bardzo Aktywny Forumowicz
Serdecznie witam!
U mojego 15 letniego syna zdiagnozowano celiakię 7 miesięcy temu. Jestem perfekcjonistką - byłam przerażona szczegółowością wymagań, restrykcyjnością diety, problemami z zakupem produktów. Przesiedziałam każdą wolną chwilę przy forum przez pierwsze 2 miesiące i czułam się coraz pewniej. Do teraz forum jest moją biblią
Cała rodzina je bezglutenowe obiady, zdecydowaną większość produktów glutenowych usunęłam z domu. To nam wszystkim ułatwia poruszanie się w kuchni
Buziaki, na pewno się odnajdziesz
Ewa
U mojego 15 letniego syna zdiagnozowano celiakię 7 miesięcy temu. Jestem perfekcjonistką - byłam przerażona szczegółowością wymagań, restrykcyjnością diety, problemami z zakupem produktów. Przesiedziałam każdą wolną chwilę przy forum przez pierwsze 2 miesiące i czułam się coraz pewniej. Do teraz forum jest moją biblią
Cała rodzina je bezglutenowe obiady, zdecydowaną większość produktów glutenowych usunęłam z domu. To nam wszystkim ułatwia poruszanie się w kuchni
Buziaki, na pewno się odnajdziesz
Ewa
Witam wszystkich. Jestem nowa tu na forum chodź z chorobą spotykam się po raz drugi. Niestety wszystko czego się dowiedziałam kiedyś teraz nabiera nowego znaczenia. Syn po 9 latach wraca na ścisłą dietę bezglutenową a że jest już nastolatkiem przychodzi nam to z trudem. Mam nadzieję że pomożecie nam w nowym życiu. Bardzo chętnie nawiążę kontakt z rodzicami nastolatków na diecie z okolic (wielkopolska) tak aby mój syn nie czuł się wyrzutkiem (niestety nie ma zbyt wyrozumiałych kolegów ).
Życzę miłego popołudnia wszystkim
)

Życzę miłego popołudnia wszystkim

Monia