Przedstaw się :)
Moderator: Moderatorzy
-
- Nowicjusz
Re: Przedstaw się :)
Witajcie, o tym że choruję na Celiakię wiem od dwóch dni i jestem zielony we wszystkich sprawach, jakby był ktoś chętny trochę mi pomóc to prosiłbym o jaki kol wiek gest wyrażający taką chęć.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Witam, jestem dorinka, mieszkam na Śląsku, chętnie poznam osoby ze Śląska
Jestem w trakcie diagnozowania i mam oczywiście sporo wątpliwości, ale z lektury forum widzę, że nie tylko ja tak mam
Pozdrawiam wszystkich

Witam, od dwóch tygodni choruję na celiakię, przeglądam fora i spisuję produkty bezglutenowe ale niestety baardzo tego dużo i porozrzucane
czy ktoś ma na komputerze pełną listę takich produktów i mógłby mi przesłać na maila ? a-necik17@wp.pl

witamy wszystkich serdecznie 
anecik tu masz wykaz naszego Stowarzyszenia:
http://www.celiakia.pl/wykaz-produktow-bezglutenowych/
natomiast informacje o produktach bezpiecznych, ale nieoznaczonych przekreślonym kłosem znajdziesz przekopując forum, prawie codziennie dochodzą nowe rzeczy, forumowicze wymieniają się swoimi zdobyczami i opiniami, dlatego stworzenie takiej listy byłoby bardzo ciężkie, cały czas sytuacja się zmienia.

anecik tu masz wykaz naszego Stowarzyszenia:
http://www.celiakia.pl/wykaz-produktow-bezglutenowych/
natomiast informacje o produktach bezpiecznych, ale nieoznaczonych przekreślonym kłosem znajdziesz przekopując forum, prawie codziennie dochodzą nowe rzeczy, forumowicze wymieniają się swoimi zdobyczami i opiniami, dlatego stworzenie takiej listy byłoby bardzo ciężkie, cały czas sytuacja się zmienia.
-
- Nowicjusz
Witam serdecznie
Wlasnie dolaczylam do Waszego Forum w celu dzielenia sie i czerpania informacji ulatwiajacymi nam codzienne funkcjonowanie. Nie mieszkam juz w Polsce ale czesto odwiedzam rodzine w Ustce i na poludniu Polski. Za posrednictwem Waszych rad (i polskich bloggerow) udalo mi sie bezobjawowo (prawie) przetrwac minione dwa tygodnie w Ustce. Na codzien zapisuje swoje doswiadczenia na moim blogu 'glutenfreelady.nl' ale nie jestem tutaj aby promowac moj blog (pisze w jezyku angielskim)! Mieszkam w Holandii przez ostatnie 9 lat i moge skromnie polecic swoja pomoc kazdemu kto potrzebuje informacji na temat bezglutenowej zywnosci w tamtym kraju (albo w Ustce (moim rodzinnym miasteczku)). Mozecie sie ze mna skontaktowac na FB (glutenfreeladynl) albo na blogu. Oczywiscie, postaram sie takze udzielac na tym Forum. Polecam sie serdecznie :-)

Cześć, od około dwóch tygodni jestem na diecie bezglutenowej i forum bardzo mi pomaga
Oprócz celiakii mam hashimoto i parę innych problemów ze zdrowiem.

Witam.
Celiakii o ile mi wiadomo na razie nie mam (mam za to inne), ale mam nietolerancje na gluten i chcę Was tu podglądać co macie na talerzu. To jednak będzie trudne, bo muszę jeszcze odrzucić nabiał, strączki, orzechy, soje, żyto i drożdże...
Czekam tylko na wynik przeciwciał na transglutaminoze igg / iga
Celiakii o ile mi wiadomo na razie nie mam (mam za to inne), ale mam nietolerancje na gluten i chcę Was tu podglądać co macie na talerzu. To jednak będzie trudne, bo muszę jeszcze odrzucić nabiał, strączki, orzechy, soje, żyto i drożdże...
Czekam tylko na wynik przeciwciał na transglutaminoze igg / iga
Cześć Wszystkim
Nazywa się Dorota i mieszkam w Lublinie. Zdiagnozowano u mnie celiakię i zaczynam życie na diecie bezglutenowej.
Czytam forum, które jest mi bardzo pomocne i ułatwia funkcjonowanie.
Dziękuje Wam.
Nazywa się Dorota i mieszkam w Lublinie. Zdiagnozowano u mnie celiakię i zaczynam życie na diecie bezglutenowej.
Czytam forum, które jest mi bardzo pomocne i ułatwia funkcjonowanie.
Dziękuje Wam.
Witam, jestem Tess, mam 25 lat, po długiej chorobie i różnych diagnozach przeszłam na dietę bezglutenową ok. 1,5 miesiąca temu i zanosi się na to, że tak już zostanie
Mieszkam we Wrześni, to miasto ok. 30 tysięcy mieszkańców, więc brak mu wielu udogodnień, które są naturalne w wielkich miastach.

- Wiedziemka
- Nowicjusz
Witam,
Mama niemal świeżego cielaczka z Północy Laszego Kraju.
Mama niemal świeżego cielaczka z Północy Laszego Kraju.
mama bezglutka (zdiagnozowany w grudniu 2014)

witamy wszystkich 

Witam wszystkich, a szczególnie glutenfreeladynl, która pochodzi z Ustki tak samo jak ja 

Czesc
Tradycyjne badanie na alergie na gluten u mnie nie potwierdzilo jej jednak ze wzgledu na chorobe autoimunologiczna i ak narazie brak dosc skutecznego jej leczenia postanowilam przejsc na diete bezglutenowa bo ponoc to pomaga:-)
Tradycyjne badanie na alergie na gluten u mnie nie potwierdzilo jej jednak ze wzgledu na chorobe autoimunologiczna i ak narazie brak dosc skutecznego jej leczenia postanowilam przejsc na diete bezglutenowa bo ponoc to pomaga:-)
Witaj jestem pierwszy raz na jakimś kolwiek forum mam nadzieję że się połapię w jego funkcjonowaniu
U mnie zdiagnozowano Celiakię w 2012 roku natomiast u mojej córki w tym roku 2014 więc w domu jest nas 2 bezglutenki

U mnie zdiagnozowano Celiakię w 2012 roku natomiast u mojej córki w tym roku 2014 więc w domu jest nas 2 bezglutenki

Hej, mam na imię Milena
Nie jestem zdiagnozowana, ale jestem na diecie bezglutenowej