Przedstaw się :)
Moderator: Moderatorzy
Re: Przedstaw się :)
Witajcie:)
cześć 

Witam
Jestem Anka, mama 6 letniej Majeczki, u której zdiagnozowano celiakię w czerwcu tego roku. Ciągle się uczę o diecie i przynajmniej raz dziennie przeszukuję forum, aby dowiedzieć się czegoś nowego. Dobrze jest mieć towarzystwo w potrzebie!
Serdeczności i do usłyszenia.
Jestem Anka, mama 6 letniej Majeczki, u której zdiagnozowano celiakię w czerwcu tego roku. Ciągle się uczę o diecie i przynajmniej raz dziennie przeszukuję forum, aby dowiedzieć się czegoś nowego. Dobrze jest mieć towarzystwo w potrzebie!
Serdeczności i do usłyszenia.
Witamy Ciebie i Maję, super, że do nas dołączyłyście 

Heeej
pozdrawiam czerwcowych zdiagnozowanych, piateczka 

- Kania78
- Aktywny Nowicjusz
Witam, Kaśka - mama dwóch Córeczek Oliwii i Gabrysi.
W lipcu tego roku badania potwierdziły celiakię u mnie.
Długa historia z tą moją chorobą, w wolnej chwili na pewno opiszę.
Młodsza córka miała przeprowadzane badania w sierpniu tego roku - zdrowa, starszą jeszcze to czeka.
W lipcu tego roku badania potwierdziły celiakię u mnie.
Długa historia z tą moją chorobą, w wolnej chwili na pewno opiszę.
Młodsza córka miała przeprowadzane badania w sierpniu tego roku - zdrowa, starszą jeszcze to czeka.
"...zbudujmy enklawę przed codziennym stresem, i jak dzieci cieszmy się każdym sukcesem..."
Im nas więcej tym weselej 

Jestem nowa na forum
Witam wszystkich.Mam córeczkę od roku na diecie bg .Ma 8 lat.
Okaz zdrowia .Miała tylko zaparcia .Zaden lekarz nie zlecił badań w kierunku celiaki .Moj ojciec był chory .Nie żyje .Miał 61 lat. Choroba wyniszczyła organizm a dieta bg w tamtych czasach to fikcja . Ja mam gen bez objawów ,starszy syn tez .jemy bg ale ja i mój syn nie aż tak ściśle.Wyniki markerów mamy ok.Coreczka TTG mialA 860. Po 7 tygodniach diety spadło do 50 .Musimy zrobić kontrole. Początki były mega trudne ,dzisiaj dajemy radę.Mela ma swój termosie do szkoły a ja zapasy jedzenia jak na 3 wojnę światową.Oczywiście bezglutenowego.Pozdrawiam wszystkich i dziękuje ze jesteście.
Malgosia
Witam wszystkich.Mam córeczkę od roku na diecie bg .Ma 8 lat.
Okaz zdrowia .Miała tylko zaparcia .Zaden lekarz nie zlecił badań w kierunku celiaki .Moj ojciec był chory .Nie żyje .Miał 61 lat. Choroba wyniszczyła organizm a dieta bg w tamtych czasach to fikcja . Ja mam gen bez objawów ,starszy syn tez .jemy bg ale ja i mój syn nie aż tak ściśle.Wyniki markerów mamy ok.Coreczka TTG mialA 860. Po 7 tygodniach diety spadło do 50 .Musimy zrobić kontrole. Początki były mega trudne ,dzisiaj dajemy radę.Mela ma swój termosie do szkoły a ja zapasy jedzenia jak na 3 wojnę światową.Oczywiście bezglutenowego.Pozdrawiam wszystkich i dziękuje ze jesteście.

Malgosia
stankiewicz
Pozdrawiamy całą rodzinkę! 
Wspaniale, że do nas dołączyliście.

Wspaniale, że do nas dołączyliście.
witamy 

Witam
Od pewnego czasu wraz z córką zmuszone byłyśmy przejść na dietę. Nie mamy celiakii ale obowiązuje nas dieta bez pszenicy. To też uznałam, że bezglutenowe forum będzie najbardziej odpowiednie dla nas.
Mam nadzieję, że znajdziemy tu odpowiedź na wiele pytań i wsparcie, które szczególnie mojej córce jest bardzo potrzebne.
Pozdrawiam wszystkich.
Od pewnego czasu wraz z córką zmuszone byłyśmy przejść na dietę. Nie mamy celiakii ale obowiązuje nas dieta bez pszenicy. To też uznałam, że bezglutenowe forum będzie najbardziej odpowiednie dla nas.
Mam nadzieję, że znajdziemy tu odpowiedź na wiele pytań i wsparcie, które szczególnie mojej córce jest bardzo potrzebne.
Pozdrawiam wszystkich.
Nie jestem na diecie bezglutenowej. Nie jem cukru, drożdży i pszenicy (oprócz durum i orkisz) od 15.06.2014.
Hej 
Violla, w jakim wieku jestescie?
Mam nadzieje, ze pogadasz tu z nami

Violla, w jakim wieku jestescie?
Mam nadzieje, ze pogadasz tu z nami

Dieta bez pszenicy to też nasza działeczka, witamy!
Jestem z małego miasteczka na Kaszubach.
Nie jestem na diecie bezglutenowej. Nie jem cukru, drożdży i pszenicy (oprócz durum i orkisz) od 15.06.2014.
Cześć! Forum śledzę już od dłuższego czasu, ale dziś postanowiłam wreszcie założyć konto. Wasze posty są dla mnie ogromnym wsparciem od kiedy jestem na bezglutenie, fajnie, że jest takie miejsce