Przedstaw się :)
Moderator: Moderatorzy
Re: Przedstaw się :)
Witajcie, jestem Mariusz i dla względów zdrowotnych zainteresowałem się dietą bezglutenową. Być może zostanę tutaj na dłużej. Pozdrawiam Was serdecznie.
hejka 

Hej, jestem Dominika, 2 dni temu dowiedziałam się, że mam celiakie, choć jak twierdzi moja gastrolog to przecież dieta na góra 2 lata i samo minie 

- pleomorfa
- Bardzo Stary Wyjadacz :)
Jabrzi witaj! 
Natomiast celiakia to choroba na całe życie, dieta jest dożywotnia, gastrolog się nie popisała wiedzą

Natomiast celiakia to choroba na całe życie, dieta jest dożywotnia, gastrolog się nie popisała wiedzą

Jeśli tracisz pieniądze, nic nie tracisz. Jeśli tracisz zdrowie, coś tracisz. Jeśli tracisz spokój, tracisz wszystko. - Bruce Lee
Gdyby nie to forum i strona celiakia.pl od której zaczęłam lekturę to bym jej pewnie uwierzyła.. Dobrze, że są ludzie, którzy chcą pomagać obeznać się z chorobą. 

witaj, jabrzi 
*zostań z nami i zmień lekarza, albo przynajmniej nie wracaj do obecnego

*zostań z nami i zmień lekarza, albo przynajmniej nie wracaj do obecnego

- xymi
- Aktywny Forumowicz
Witajcie! 
W prawdzie nie zaczęłam mojej aktywności na forum od tego wątku, ale na powitanie chyba nigdy nie jest za późno?
Mam na imię Xymena, cieliakię zdiagnozowano u mnie w 2012 roku.
Cieszę się bardzo, że powstało Stowarzyszenie, do którego mam zamiar się przyłączyć. Dzięki Wam dużo łatwiej będzie poradzić sobie z tą chorobą, choć jak wiemy Celiakia nie jest uznawana za chorobę

W prawdzie nie zaczęłam mojej aktywności na forum od tego wątku, ale na powitanie chyba nigdy nie jest za późno?

Mam na imię Xymena, cieliakię zdiagnozowano u mnie w 2012 roku.
Cieszę się bardzo, że powstało Stowarzyszenie, do którego mam zamiar się przyłączyć. Dzięki Wam dużo łatwiej będzie poradzić sobie z tą chorobą, choć jak wiemy Celiakia nie jest uznawana za chorobę

- pleomorfa
Witaj Xymi już oficjalnie.
Masz bardzo nietuzinkowe imię, nie wpadłabym na to, że nick jest zdrobnieniem
.
Celiakia jak najbardziej jest uznawana za chorobę
.
Masz bardzo nietuzinkowe imię, nie wpadłabym na to, że nick jest zdrobnieniem

Celiakia jak najbardziej jest uznawana za chorobę

Jeśli tracisz pieniądze, nic nie tracisz. Jeśli tracisz zdrowie, coś tracisz. Jeśli tracisz spokój, tracisz wszystko. - Bruce Lee
- xymi
- Aktywny Forumowicz
tak celiakia jest chorobą trzewną to oczywiste ale nie w świetle naszego prawa. Chodzi mi o pozyskanie pomocy finansowej od Państwa.
Czołem xymi 

Witam-Wiola
Stuprocentową diagnozę celiakii otrzymałam 20 grudnia(wynik biopsji wycinków z dwunastnicy).
Tak restrykcyjnie dietę bezglutenową wprowadziłam w życie 02 stycznia.
Wynik wg skali Marsha: III C-A w części opuszkowej dwunastnicy oraz III B-B w opuszce dwunastnicy
Od 4 lat jestem "pod opieką"poradni gastrologicznej i nie potrafiono(nie chciano
) mnie zdiagnozować poprawnie.
We wrześniu na stronie medonet przeczytałam o celiakii i...o qcze-przecież ja mam te wszystkie dolegliwości...
Panendoskopia z wycinkami od razu to potwierdziła
Opowiem o tym szczegółowo w innym dziale
Także w ten sposób dołączyłam do grona celiakowców i liczę na wsparcie
Czuję się o niebo lepiej po odrzuceniu glutenu,który zatruwał mój organizm przez 43 lata...

Stuprocentową diagnozę celiakii otrzymałam 20 grudnia(wynik biopsji wycinków z dwunastnicy).
Tak restrykcyjnie dietę bezglutenową wprowadziłam w życie 02 stycznia.
Wynik wg skali Marsha: III C-A w części opuszkowej dwunastnicy oraz III B-B w opuszce dwunastnicy
Od 4 lat jestem "pod opieką"poradni gastrologicznej i nie potrafiono(nie chciano

We wrześniu na stronie medonet przeczytałam o celiakii i...o qcze-przecież ja mam te wszystkie dolegliwości...
Panendoskopia z wycinkami od razu to potwierdziła

Opowiem o tym szczegółowo w innym dziale

Także w ten sposób dołączyłam do grona celiakowców i liczę na wsparcie

Czuję się o niebo lepiej po odrzuceniu glutenu,który zatruwał mój organizm przez 43 lata...
Biorę odpowiedzialność za to co mówię...a nie za to co zrozumiesz...
Hej 
Wyczuwam postanowienie noworoczne
Do zobaczenia w innych watkach

Wyczuwam postanowienie noworoczne

Do zobaczenia w innych watkach
Czołem Wiolu 

Dobry wieczór. Tu Marta. Po czterech latach nieudolnych poszukiwań "czegoś", na początku grudnia lekarze zdiagnozowali u mnie celiakię. Grudzień upłynął mi na "pożegnaniu z glutenem", na dietę przeszłam 5 stycznia 2015. Jak na razie wszystko jest dla mnie nowe, a więc ciekawe, także kryzys dopiero nadejdzie.
Celiakia.pl i Forum były, są i zakładam, że będą, największym źródłem wiedzy nt. diety bezglutenowej i samej choroby, także nie miałam wątpliwości, aby zapisać się również do Stowarzyszenia i chociaż w taki sposób je wesprzeć.
P.S. Nick jest dziełem przypadku. Rejestrując się tutaj, kątem oka oglądałam jakiś program przyrodniczy, a tam przedstawiono gatunek fok [sic!] o nazwie kotiki, no więc wiele się nie zastanawiałam.
Celiakia.pl i Forum były, są i zakładam, że będą, największym źródłem wiedzy nt. diety bezglutenowej i samej choroby, także nie miałam wątpliwości, aby zapisać się również do Stowarzyszenia i chociaż w taki sposób je wesprzeć.
P.S. Nick jest dziełem przypadku. Rejestrując się tutaj, kątem oka oglądałam jakiś program przyrodniczy, a tam przedstawiono gatunek fok [sic!] o nazwie kotiki, no więc wiele się nie zastanawiałam.

- pleomorfa
Witaj Kotika na pokładzie! 
To widzę geneza Twojego nick'u podobna do mojego....ja się uczyłam do matury z biologii

To widzę geneza Twojego nick'u podobna do mojego....ja się uczyłam do matury z biologii