Przedstaw się :)
Moderator: Moderatorzy
-
- Nowicjusz
Re: Przedstaw się :)
Hej jestem Aleksandra, dopiero zaczynam przygodę z dietą bezglutenową 

Hej. Witam wszystkich celiaków i dołączam do Was. Mam III stopień zaniku kosmków w skali Marsch, przeciwciała ujemne, dla formalności celiakię będę potwierdzać testami genetycznymi. Ktoś tu potrzebował Dapson, mogę odstąpić 50 tabletek, ważne do końca czerwca, gdyż nie mam choroby Durhinga. Od dzisiaj jestem na diecie bezglutenowej, wczoraj standardowo zaliczyłam podiagnozową depresję, ale od dzisiaj walczę 

Witam wszystkich serdecznie jestem Miłosz, jestem nowy a więc jeszcze nie obczaiłem mam nadzieje, że szybko się z tym problemem uporam pozdrawiam 

Cześć i czołem 

Witam jestem Nowa i jestem mamą 3 letniej celiaczki wiemy o tym od jakiś 2 miesięcy więc dieta wprowadzona ogólnie wszystko idzie ok mamy problem tylko z mlekiem powinna pić bez laktozy ale niestety ani sojowe ani ryżowe nawet kokosowe jej nie podchodzą a bardzo lubiła mleko może ktoś podpowie jakie można jeszcze inne jej dac z góry dziękuję
witamy i zapraszamy do lektury innych wątków 

Witam serdecznie!
Mam na imię Anna i pochodzę z Łodzi. Na forum zapisałam się, aby mieć stały dostęp do wiedzy - mój mąż choruje. Ja jestem zielona, ale chcę to zmienić. Także czeka mnie długa lektura tutejszych wątków
Mam na imię Anna i pochodzę z Łodzi. Na forum zapisałam się, aby mieć stały dostęp do wiedzy - mój mąż choruje. Ja jestem zielona, ale chcę to zmienić. Także czeka mnie długa lektura tutejszych wątków

Hej. Mam na imię Amanda. W przyszłym tyg skończę 23 lata. Na diecie bezglutenowej, bezmlecznej jestem od połowy marca tego roku. Dopiero zaczynam i uczę się jeść na nowo.

Hejho!
Witam wszystkich! Mam 9 letnia corke, u ktorej pol roku temu zdiagnozowano celiekie. Poszukuje kontaktow, zwlaszcza osob z Trojmiasta, ktore maja podobny problem. Chodzi mi o wymiane inf. gdzie co kupujecie, gdzie chodzicie jesc itp. Czy Wasze dzieci jedza obiady w szkole?
Witaj Kasiu 
Tu się tylko przedstawiamy.
Odpowiedzi szukaj w innych wątkach. W prawym górnym rogu masz wyszukiwarkę słowną- wpisujesz wyrazy, zagadnienia, które Cię interesują, klikasz enter i wyświetlą się wątki,w których je poruszono.
Jeśli nie znajdziesz satysfakcjunącej informacji, zadajesz pytanie w podobnym wątku lub zakładasz nowy.
Owocnego forumowania

Tu się tylko przedstawiamy.
Odpowiedzi szukaj w innych wątkach. W prawym górnym rogu masz wyszukiwarkę słowną- wpisujesz wyrazy, zagadnienia, które Cię interesują, klikasz enter i wyświetlą się wątki,w których je poruszono.
Jeśli nie znajdziesz satysfakcjunącej informacji, zadajesz pytanie w podobnym wątku lub zakładasz nowy.
Owocnego forumowania

Witam,
Jestem Damian, problem może nie dotyka mnie bezpośrednio, aczkolwiek wydaje mi się, że zasada lepiej zapobiegać niż leczyć będzie i w tym wypadku właściwa.
Jestem Damian, problem może nie dotyka mnie bezpośrednio, aczkolwiek wydaje mi się, że zasada lepiej zapobiegać niż leczyć będzie i w tym wypadku właściwa.
Hejka wszystkim,
Mam na imię Sabrina. Jakiś czas temu po wielu przebojach u lekarzy zdiagnozowano u mnie celiakię. Wiadomo, trzeba było wywrócić całe menu do góry nogami i nagle pojawiło się mnóstwo zakazów, a zwykłe zakupy stały się udręką, głównie ze względu na ograniczoną dostępność produktów bezglutenowych. Liczę, że na forum doradzicie, co i gdzie kupować. Wielkie nadzieje pokładam w zakupach przez internet, bo u mnie w okolicy z wyspecjalizowanymi sklepami raczej słabo
Mam na imię Sabrina. Jakiś czas temu po wielu przebojach u lekarzy zdiagnozowano u mnie celiakię. Wiadomo, trzeba było wywrócić całe menu do góry nogami i nagle pojawiło się mnóstwo zakazów, a zwykłe zakupy stały się udręką, głównie ze względu na ograniczoną dostępność produktów bezglutenowych. Liczę, że na forum doradzicie, co i gdzie kupować. Wielkie nadzieje pokładam w zakupach przez internet, bo u mnie w okolicy z wyspecjalizowanymi sklepami raczej słabo

You are just jealous because the little voices speak to me...
Witam, jestem Polą i obecnie studiuję. Zmagam się od wielu lat z Hashimoto (początek góry lodowej). Poza tym, że szukam wsparcia, którego mam wrażenie brakuje mi na co dzień, trafiłam tutaj z chęci poszerzenia wiedzy na temat moich chorób. Pozdrawiam forumowiczów!
-
- Bardzo Stary Wyjadacz :)
Witamy na bezglutenowym pokładzie 

Nie ma ludzi zdrowych. Istnieją tylko niezdiagnozowani.