Przedstaw się :)
Moderator: Moderatorzy
Niestety i ja jestem zmuszona się przedstawić. Cecylia zdiagnozowana CELIAKIA pół roku temu ...
Jestem kompletnie zielona po półrocznej diecie byłam na badaniach kontrolnych i wynik bardzo kiepski. Dopiero teraz sobie zdałam sprawę jak trudno jest na samym początku, no tak wszystkie początki są pod górę, liczę jednak, że nie jedna osoba z olbrzymim bagażem doświadczeń pomoże mi.....

Witam
Mam na imię Agnieszka, ma 31 lat. Jestem na diecie 3. rok. Nie mam formalnej diagnozy - mam uczulenie na lekarzy
. Robiłam próbę odstawieniową z dietetykiem, bo miałam od lat ciężkie bóle, gorączkę i jakieś "odjazdy" jak po prochach po niektórych posiłkach - bardzo późno wpadłam na to, że to może być po zjedzeniu rzeczy mącznych
. Po odstawieniu glutenu wszystko przeszło jak ręką odjął, więc na oficjalnym papierku mi nie zależy.
Poza dietą bezglutenową jestem weganką.

Mam na imię Agnieszka, ma 31 lat. Jestem na diecie 3. rok. Nie mam formalnej diagnozy - mam uczulenie na lekarzy

witam z wrocka
jestem 38 mamą 18 letn. Paulinki, 7 letn. Pameli , 4 letn Patryka i ktosia w brzuchu na 06.12 rok temu zrobiłąm mniejszakom amnalize pierwiastkową włosa i lekarz pediatra konsultujący nas /specjalizujący się w odczytywaniu tejże/ poiedział , że córka ma zespół nieszczelnego jelita oprócz innych 4 stanów zapalnych i, że to jest przyczyna jej licznych chorób
/po 6 krotnym antybiot w ciągu 6mscy szlag mnie trafił i zaczęłam na własna rękę szukać innego pediatry, niz mój , który twierdzi, że dziecko musi sie wychorować!/
a że nie jem mięsa od 16 lat i interesuję się zdrowym żywieniem , jeżdże na rózne kursy to wiedziałam o analizie wł. i tym co można z niej uzyskać
córka dostała zalecenia diety bezglutenowej i bezmlecznej oprócz suplementacji i kąpieli odtrywająco-oczyszczających/ , po której czuła się rewelacyjnie, zniknęły plamy na skórze i wieczne bóle brzucha...mąz zpzrepaścił na wakacjach z dziećmi ich dietę , więć w tym roku po pobycie na oddz. gastroenterologicznym z córka postanowiłam wrócić do mojego pediatry z Łodzi i zastosować się do jego zaleceń i
od dziś zaczynam kurację odkwaszającą, odgrzybiającą i dietę ścisłą bezglutenowa i bezmleczną..wierzę że pomoże , bo córka na samej zmianie diety i suplementacji jest zdrowa od 15 mscy - a chodzi stale do przedszkola, Kasia
/po 6 krotnym antybiot w ciągu 6mscy szlag mnie trafił i zaczęłam na własna rękę szukać innego pediatry, niz mój , który twierdzi, że dziecko musi sie wychorować!/
a że nie jem mięsa od 16 lat i interesuję się zdrowym żywieniem , jeżdże na rózne kursy to wiedziałam o analizie wł. i tym co można z niej uzyskać
córka dostała zalecenia diety bezglutenowej i bezmlecznej oprócz suplementacji i kąpieli odtrywająco-oczyszczających/ , po której czuła się rewelacyjnie, zniknęły plamy na skórze i wieczne bóle brzucha...mąz zpzrepaścił na wakacjach z dziećmi ich dietę , więć w tym roku po pobycie na oddz. gastroenterologicznym z córka postanowiłam wrócić do mojego pediatry z Łodzi i zastosować się do jego zaleceń i
od dziś zaczynam kurację odkwaszającą, odgrzybiającą i dietę ścisłą bezglutenowa i bezmleczną..wierzę że pomoże , bo córka na samej zmianie diety i suplementacji jest zdrowa od 15 mscy - a chodzi stale do przedszkola, Kasia
Witajcie, mam na imię Ewa i jestem mamą Bartusia (3,3l); mały jest na diecie od 2 lat, jakoś dajemy radę
Dzięki forum sporo się dowiedziałam i uświadomiłam siostrę, która mimo, że sama przeszła przez zespół złego wchłaniania nie bardzo rozsądnie postępowała ze swoją cóeczką. Mała jest wielkim alergikiem, od urodzenia kłopoty ze skórą, teraz jest na diecie bezglutenowej i z ograniczonym spożyciem nabiału, jest lepiej! Dziękujemy 

Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 01:00 przez omcia, łącznie zmieniany 1 raz.