Alkohole...
Moderator: Moderatorzy
-
- Nowicjusz
- Posty: 13
- Rejestracja: czw 10 maja, 2007 11:11
- Lokalizacja: Siemianowice Śląskie
miszczPZ dzięki za radę ale byłem w Mullheim/ad Ruhr gdzie było jedno stoisko ze zdrową żywnością Żadnego wyboru a co najlepsze to ja wykupiłem cały ich zasób (raptem 6 piw i koniec).Muszę zaznaczyć , że celiakia nie jest powodem szukania innych źródeł zaopatrzenia w produkty bezglutenowe lecz nie zdiagnozowana polineuropatia kończyn dolnych czyli normalnie ograniczony bezwład powoduje, że jestem skazany na pomoc .Najlepiej pomaga żona
- Rafal_tata
- -#Moderator
- Posty: 2660
- Rejestracja: śr 14 sty, 2004 13:31
- Lokalizacja: Kraków
http://old.wino.org.pl/frames/siarka.htmmanu666 pisze:to przeciez tak samo jak jakies tanie jabole!! szczerze to nie bylo zbyt smaczne:D
Ostatnio zmieniony śr 11 cze, 2008 12:28 przez Rafal_tata, łącznie zmieniany 1 raz.
● Celiakia - FAQ ● Poczytaj, zanim zadasz pytanie ● SkoND kLiKaSH??? czyli jak pisać po polsku ● Wszędzie są jakieś zasady ● Wszystko o chorobie i Stowarzyszeniu
● Tata Kasi zdiagnozowanej w 2003 r.
● http://1procent.celiakia.pl/
● http://www.facebook.com/celiakia
● Tata Kasi zdiagnozowanej w 2003 r.
● http://1procent.celiakia.pl/
● http://www.facebook.com/celiakia
Dla fanów piwa http://www.glutenfreebeerfestival.com/
Ostatnio zmieniony śr 25 cze, 2008 14:36 przez nika, łącznie zmieniany 1 raz.
Z tego co udalo mi sie doczytac to wszystko co poddawane bylo destylacji nie zawiera glutenu oprocz wodek jakichs smakowych ale tez glowy sobie nie dam uciac. Po piwie zawsze sie zle czulam, po wodkach, whisky itp nigdy. Destylacja sprawia ze wszystkie bialka zostaja usuniete wiec mysle ze mozna pic
- mr.kwiatek
- Forumowicz
- Posty: 142
- Rejestracja: czw 18 sty, 2007 23:54
- Lokalizacja: Opole/Wrocław
odkąd jestem na diecie nie piłem Whisky bo na forum ktoś kiedyś napisał, że nie można. Dopiero teraz przekopałem jeszcze raz zagraniczne fora i praktycznie wszędzie jest napisane, że whisky jest "bezpieczne". Już wiem co będę robił dzisiaj wieczoremrenata85 pisze:whisky itp nigdy
Co do miodów pitnych to również polecam. Do ich produkcji nie wykorzystuje się nic co mogłoby nam zaszkodzić. Jednak mi miody najlepiej smakują zimą - na ciepło jak grzaniec. Co do mocy to z tego co wiem tylko dochodzą do około 16% i to półtoraki których raczej samemu w domu robić się mało opłaca - chyba że ktoś jest bardzo cierpliwy i wytrzyma kilka lat zanim miodek doleżakuje
Co do produkcji to już się kiedyś zabierałem ale zawsze było coś innego do roboty... tutaj jest link z przepisem: http://www.pszczoly.pl/miody%20pitne/mpitne_podzial.php
- Rafal_tata
- -#Moderator
- Posty: 2660
- Rejestracja: śr 14 sty, 2004 13:31
- Lokalizacja: Kraków
Tak, o tym, żeby nie pić whisky mówiła dietetyczka Magdalaeny, chociaż na stronie USA ten alkohol zaliczany jest do bezpiecznych.
● Celiakia - FAQ ● Poczytaj, zanim zadasz pytanie ● SkoND kLiKaSH??? czyli jak pisać po polsku ● Wszędzie są jakieś zasady ● Wszystko o chorobie i Stowarzyszeniu
● Tata Kasi zdiagnozowanej w 2003 r.
● http://1procent.celiakia.pl/
● http://www.facebook.com/celiakia
● Tata Kasi zdiagnozowanej w 2003 r.
● http://1procent.celiakia.pl/
● http://www.facebook.com/celiakia
- Magdalaena
- -#Moderator
- Posty: 1366
- Rejestracja: pt 02 sty, 2004 13:28
- Lokalizacja: Warszawa
nie przypominam sobie posiadania jakiejkolwiek własnej (tj. sprawdzonej i za przyjaźnionej) dietetyczki, a tym bardziej wypowiedzi o whisky. Dotychczas wszelkie moje doświadczenia z dietetykami były negatywne (brak kompetencji) o czym już pisałam.Rafal_tata pisze:Tak, o tym, żeby nie pić whisky mówiła dietetyczka Magdalaeny.
Teraz byłam u lekarki , którą poznałam na MSC, ale jest za wcześnie, żeby ją polecać.