kostka masła
Moderator: Moderatorzy
-
- Forumowicz
- Posty: 135
- Rejestracja: ndz 19 wrz, 2010 09:26
- Lokalizacja: Nowy Sącz
:)
Już szybko odpowiadam.U mnie w domu przed posiłkiem wyjmuje się masło z lodówki kroi się cieniutki plasterek czystym nożem na kromki a potem się rozsmarowuje.
- Magdalaena
- -#Moderator
- Posty: 1366
- Rejestracja: pt 02 sty, 2004 13:28
- Lokalizacja: Warszawa
Re: :)
Dlaczego? Nabierasz / odkrawasz czystym nożem masło z kostki i potem nie ma znaczenia a jakim chlebie się je rozsmaruje albo do czego doda.titrant pisze:Nie śmieszne, tylko ciekawe. Nie ma możliwości, żeby uniknąć przenoszenia okruchów, jeżeli smaruje się tym samym nożem i tym samym masłem. Dlatego pytam jak radzisz sobie z problemem masła.
Działa tylko w przypadku jednej kromki. A jak się smaruje już przynajmniej dwie (a u mnie to śniadaniowa norma minimum), to już jest ryzyko zanieczyszczenia - no chyba, że do każdej kromki osobny/umyty nóż. Ale to już wtedy lepiej mieć osobne masłaMagdalaena pisze:Dlaczego? Nabierasz / odkrawasz czystym nożem masło z kostki i potem nie ma znaczenia a jakim chlebie się je rozsmaruje albo do czego doda.
