Wasz wykonywany lub wyuczony zawód
Moderator: Moderatorzy
Re: Wasz wykonywany lub wyuczony zawód
Jestem pielegniarką:)
Hej ho,
Ja z wykształcenia jestem technikiem górnictwa podziemnego. Pracuję w zawodzie. Obecnie studiuję zaocznie Górnictwo i Geologię - jak na razie bez specjalizacji. Jak się uda to będę inżynierem Budownictwa Podziemnego i Ochrony Powierzchni, jak nie to Eksploatacji złóż, a jak to nie pyknie to w ogóle nie będę inżynierem
Plany na przyszłość to Magister "z czegoś fajnego" i może drugi kierunek.
Chociaż zamiłowania mam całkowicie inne. Nie żebym narzekał, praca jest fajna, studia też. Ale zawsze chciałem uczyć języków, albo mieć powiązania z medycyną.
Pozdrawiam.
Ja z wykształcenia jestem technikiem górnictwa podziemnego. Pracuję w zawodzie. Obecnie studiuję zaocznie Górnictwo i Geologię - jak na razie bez specjalizacji. Jak się uda to będę inżynierem Budownictwa Podziemnego i Ochrony Powierzchni, jak nie to Eksploatacji złóż, a jak to nie pyknie to w ogóle nie będę inżynierem

Chociaż zamiłowania mam całkowicie inne. Nie żebym narzekał, praca jest fajna, studia też. Ale zawsze chciałem uczyć języków, albo mieć powiązania z medycyną.

Pozdrawiam.
Pedagożka resocjalizacyjna po licencjacie, w trakcie magisterki 

A ja jestem z wykształcenia i zawodowo nauczycielką języka polskiego 

Z wyksztalcenia chemik biotechnolog,
Pracuje jako technolog jakosci w duzej korporacji oponiarskiej
Pracuje jako technolog jakosci w duzej korporacji oponiarskiej

jestem farmaceutka, pracuję w aptece
po zawodówce stolarz, po średniej technik budownictwa ogólnego, a obecnie pracuję jako kierowca 

-
- Nowicjusz
Magister ekonomii, pracuje jako specjalista ds.sprzedaży
Pracuje w biurze rachunkowym, jestem kadrową i -kolokwialnie mówiąc- zus-ową.
Nie jestem na diecie bezglutenowej. Nie jem cukru, drożdży i pszenicy (oprócz durum i orkisz) od 15.06.2014.
-
- Forumowicz
A ja skończyłam politechnikę kierunek na wydziale budownictwa i inżynierii środowiska i jestem kosztorystantką w firmie budowlanej, prawodopodobnie od stycznia zostanę panią inżynier budowy 

Mój pierwszy wyuczony zawód to księgarz (kocham książki). Po trzech latach pracy w księgarni urodziłam pierwsze dziecko, a potem co trzy lata jeszcze dwójkę i z tego powodu miałam dłuuugą przerwę w pracy. Gdy najmłodsza córka miała trzy lata poszłam do szkoły policealnej, po której jestem pracownikiem socjalnym. Kilka lat popracowałam w zawodzie i w między czasie skończyłam policealną szkołę administracji. Od jakiegoś czasu, zmieniłam zupełnie kierunek i jestem nianią. Paca jest bardzo odpowiedzialna, ale mniej stresująca niż w administracji i bardzo przyjemna. Zajmując się maluchami czuję się jak ryba w wodzie. A i pieniążki sensowniejsze niż w biurze : )
- Kania78
- Aktywny Nowicjusz
Skończyłam socjologię o specjalności - praca socjalna, przed studiami studium pracownika socjalnego. Nie pracowałam w zawodzie, na co dzień pracuję w firmie softwarowej, już 10 lat, w tym czasie około 2,5 roku przerwy na macierzyńskim.
"...zbudujmy enklawę przed codziennym stresem, i jak dzieci cieszmy się każdym sukcesem..."
Skonczylam administracje na UG.
Pozniej pracowalam w biurze ksiegowym , pisalam rowniez dluzszy czas artykuly. Pracowalam tez w sklepach tesco, primark, asda, spozywczym, w barach... (do dzis bylo to 14 prac
)
Teraz zajmuje sie treningiem i opiniowaniem ludzi. Za rok kiedy synek idzie juz do szkoly, startuje do mojej wymarzonej pracy, na stanowisko reprezentanta w wielkiej midzynarodowej firmie, jestem w trakcie robienia kursow i zdawania egzaminow i juz sie doczekac nie moge
.
Pozniej pracowalam w biurze ksiegowym , pisalam rowniez dluzszy czas artykuly. Pracowalam tez w sklepach tesco, primark, asda, spozywczym, w barach... (do dzis bylo to 14 prac

Teraz zajmuje sie treningiem i opiniowaniem ludzi. Za rok kiedy synek idzie juz do szkoly, startuje do mojej wymarzonej pracy, na stanowisko reprezentanta w wielkiej midzynarodowej firmie, jestem w trakcie robienia kursow i zdawania egzaminow i juz sie doczekac nie moge

pozdrawiam 

-
- Aktywny Forumowicz
czas pitów się zbliża, pobierasz za to opłatę?
-
- Forumowicz
Ja teżRoman Knapik pisze:ja jestem z zawodu fizjoterapeutąjak coś to zapraszam po porady