Nasze kosmetyki - bezglutenowy wizaż.pl ;)
Moderator: Moderatorzy
-
- Forumowicz
Re: Nasze kosmetyki - bezglutenowy wizaż.pl ;)
Też polecam Cetaphil dzięki za przypomnienie muszę go odkopać i stosować na wierzchy dłoni, normalnie załamać ręce nad nimi idzie, suchość i mikropęknięcia które pieką jak diabli, a nie daj Boże podrapać się po tym to łapy czerwone jak z wrzątku wyjęte wstyd łazić po świecie do pracy gdzie każdy wymanikiurowany i zadbany na 102 

- pleomorfa
- Bardzo Stary Wyjadacz :)
Też polecam dermoprotektor 
Bambino też fajnie ciało nawilża i nie brudzi pościeli

Bambino też fajnie ciało nawilża i nie brudzi pościeli

Oj tam, liczą się osobiste odczucia. I tak każdy z nas ma inną skórę, więc inaczej zareaguje, ale to że innemu pomogło i że wiemy jaką ma konsystencję to już przydatna informacjaNo, ale ja autorytetem w dziedzinie kremów nie jestem, więc za ewentualne skutki moich rad nie odpowiadam.

To chyba te moje kosmetyki muszę przeglądnąć jeszcze raz. Bo ja tylko zwracałam uwagę na wheat, rye, oat, yeast, barley i starch.najczęstsze składniki zawierające lub mogące zawierać gluta

Jeśli tracisz pieniądze, nic nie tracisz. Jeśli tracisz zdrowie, coś tracisz. Jeśli tracisz spokój, tracisz wszystko. - Bruce Lee
Derwidzie, w tej dziedzinie nie ma autorytetów.No, ale ja autorytetem w dziedzinie kremów nie jestem, więc za ewentualne skutki moich rad nie odpowiadam.
ah...ja właśnie walczę z tym, boli jeszcze gorzej jak położę jakikolwiek krem na tosuchość i mikropęknięcia które pieką jak diabli

Jak z tym walczycie?suchość i mikropęknięcia które pieką jak diabli
ah...ja właśnie walczę z tym, boli jeszcze gorzej jak położę jakikolwiek krem na to
HELPPPPPP

Nie wrzuce zdjec moich dloni, pare dni mrozu i mam krwawiace pekniecia.
No wstyd sie pokazywac...
Nalozenie kremu to jak Leeloo pisze - pieklooo na dloniach

-
- Forumowicz
O to to właśnieLeeloo pisze:ah...ja właśnie walczę z tym, boli jeszcze gorzej jak położę jakikolwiek krem na to

-
- Forumowicz
No właśnie spróbuję cetaphilem, bo mam gdzieś w domu resztkę, dam znać jak podziałało.sandyy pisze:Jak z tym walczycie?
A ktory dokladnie?
Dzis robilam testy w rossmannie jakimikolwiek kremami, ale WSZYSTKIE draznily...
Wiec zostala apteka
Dzis robilam testy w rossmannie jakimikolwiek kremami, ale WSZYSTKIE draznily...
Wiec zostala apteka

Na takie rzeczy tylko dermosan.sandyy pisze:Jak z tym walczycie?
Mam ochotę w najbliższym czasie sobie taki zapodać.pleomorfa pisze:- ekologiczny szampon do włosów Yves Rocher

W ogóle dzięki wszystkim za ekologiczne i bezglutenowe inspiracje.
-
- Forumowicz
Chyba tak, ten jest półtłusty, jest jeszcze tłusty - co kto woli.sandyy pisze:http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=16479
o to?
PS. Ja go zawsze podkradam.
Na turbosuchość na pewno Cetaphil Lipoaktywny- treściwy, tłuścioch, ale nie zostawia śladów ani tego ohydnego uczucia, wchłania się ładnie, no i działa.
Bankowo do apteki jutro
)) walka czas start 
Tylko nie znosze sie tego klejenia rak... generalnie smarowania rak jakimis masciami itp...
Hmmm a tak sobie teraz mysle... mam cos takiego:
http://emolium.pl/produkty/emulsja_specjalna.aspx
Moze sie nada?

Tylko nie znosze sie tego klejenia rak... generalnie smarowania rak jakimis masciami itp...
Hmmm a tak sobie teraz mysle... mam cos takiego:
http://emolium.pl/produkty/emulsja_specjalna.aspx
Moze sie nada?
- pleomorfa
- Bardzo Stary Wyjadacz :)
Emulsja specjalna też jest super 
Ja stopy tym smarowałam i działało.
Natomiast ręce przed snem smaruję teraz maściami parafinowymi, albo bielendy, albo Mary Key i też fajne, aczkolwiek dużo ich schodzi i kijowo się rozsmarowują. Emolium, cetaphil, dermosan lepsze
.

Ja stopy tym smarowałam i działało.
Natomiast ręce przed snem smaruję teraz maściami parafinowymi, albo bielendy, albo Mary Key i też fajne, aczkolwiek dużo ich schodzi i kijowo się rozsmarowują. Emolium, cetaphil, dermosan lepsze

Jeśli tracisz pieniądze, nic nie tracisz. Jeśli tracisz zdrowie, coś tracisz. Jeśli tracisz spokój, tracisz wszystko. - Bruce Lee
-
- Bardzo Aktywny Forumowicz
Na popękane dłonie - lekko podgrzana oliwa z oliwe. Moczymy w tym dłonie. Natura rzadko podrażnia a często pięknie leczy. Dwa kupcie bawełniane rękawiczki. Na noc gruba warstwa kremu do rąk (taki który dobrze tolerujecie u mnie np. Lirene taka zielona tuba ale tylko cytrynowy inne jakoś nie działają albo Camille taki w atomizerze) na to rękawiczki i tak śpimy. Rano dłonie jak u modelki 

Dwa bezglutki - mama i syn
Kocham Cię Tymeczku. Dziękuję za każdy dzień bycia razem.