Migdały
Moderator: Moderatorzy
Migdały
Jestem która zaczęła dopiero dięte i mam do Was pytanie jakiej firmy kupujecie migdaly? Sklepowe typu bakalland maja informacje o zawartosci sladowych ilosci glutenu. Na niektorych wogole nie ma informacji ale zapewne rowniez posiadaja. Migdaly typu BIO nie maja informacji ale na stronie prodyucenta jest informacja o zawartosci glutenu. Czesto uzywam moigdalow w swojej kuchi i nie ccialabym z nich rezygnowac.
-
- Bardzo Stary Wyjadacz :)
Re: Migdały
Bezpieczne są firmy Kresto. Mam w domu akurat w płatkach i na opakowaniu jest informacja o śladowych ilościach orzechów i sezamu.
W Biedronce przed świętami kupiłam migdały firmy Bakallino, wyprodukowane przez Atlantę i jest info, że w zakładzie konfekcjonowane są orzechy oraz sezam.
Poza tym na bakaliach marki Tesco są zawsze wymienione wszystkie alergeny, więc jeżeli wśród nich nie ma glutenu, to myślę, że są bezpieczne
W Biedronce przed świętami kupiłam migdały firmy Bakallino, wyprodukowane przez Atlantę i jest info, że w zakładzie konfekcjonowane są orzechy oraz sezam.
Poza tym na bakaliach marki Tesco są zawsze wymienione wszystkie alergeny, więc jeżeli wśród nich nie ma glutenu, to myślę, że są bezpieczne
Nie ma ludzi zdrowych. Istnieją tylko niezdiagnozowani.
i chyba migdały w proszku (funkcjonujące jako mąka) z Lidla są ok, ale sprawdzę dokładnie przy okazji
-
O, nie wiedziałam, że takie są w Lidlu. Ciekawe jak to wychodzi cenowo. Muszę się tam wybrać 

jakoś 8zł za 200g chyba 

dziękuje bardzo za odpowiedź
Zastanawiam sie tylko bo Bakkaland poprzednio miał informacje o zawartości innych orzechów i sezamów jednak ostatnio na nowym opakowaniu pojawila sie informacja o glutenie. Mam nadzieje ze Kresto jest naprawde czyste 

-
Też zauważyłam zmianę na nowych opakowaniach Bakkalandu. Miejmy nadzieję, że Kresto tak nie zrobi. Ale takie życie. Zmieniają składy produktów, informacje na opakowaniach. Nie mamy na to wpływu
czy komuś udało znaleźć się bezpieczne migdały - niestety wszystkie opakowania, które miałam szanse ostatnio czytać zawierają wzmianki o możliwej obecności glutenu.
Wydaje mi się, że z firmy Kresto wszystkie produkty nie mają wypisanego w alergenach glutenu, więc migdały także powinny być okdismiss pisze:czy komuś udało znaleźć się bezpieczne migdały - niestety wszystkie opakowania, które miałam szanse ostatnio czytać zawierają wzmianki o możliwej obecności glutenu.