co zabrać do szkoły?
Moderator: Moderatorzy
co zabrać do szkoły?
Witam, może to głupie co zadam ale mam celiakię i nie za bardzo wiem co brać do szkoły, żeby sobie zjeść i się najeść, co by nie kusiło mnie kupowanie w automacie (a tam nie ma dla mnie produktów...), co wy (młodzież w szczególności) bo zapewne są tu młodzi ludzie uczęszczający do szkoły, bierzecie ze sobą do szkoły ? 

- pleomorfa
- Bardzo Stary Wyjadacz :)
Re: Witam
Chodząc do liceum brałam sobie w pudełeczku makaron kukurydziany z serem/dżemem/owocami/warzywami itd.
Czasami wafle ryżowe lub kukurydziane z szynką bezglutenową czy też warzywkami, jajkiem
Omlety
Głównie taka dieta pudełkowa.
Natomiast robiłam sobie też muffinki z owocami, które wystarczało owinąć folią i włożyć do plecaka.
Czasami wafle ryżowe lub kukurydziane z szynką bezglutenową czy też warzywkami, jajkiem
Omlety
Głównie taka dieta pudełkowa.
Natomiast robiłam sobie też muffinki z owocami, które wystarczało owinąć folią i włożyć do plecaka.
Jeśli tracisz pieniądze, nic nie tracisz. Jeśli tracisz zdrowie, coś tracisz. Jeśli tracisz spokój, tracisz wszystko. - Bruce Lee
Re: Witam
Bardzo syte są sałatki z ryżem lub kaszą jaglaną (np. z kurczakiem, żółtym serem i papryką),
dobrym posiłkiem są też produkty mleczne (bezglutenowe maślanki lub jogurty do picia),
mogę zaproponować jeszcze naleśniki, racuszki i tego typu placuszki (z owocami, z różnymi kaszami),
orzechy, suszone owoce,
dobrym posiłkiem są też produkty mleczne (bezglutenowe maślanki lub jogurty do picia),
mogę zaproponować jeszcze naleśniki, racuszki i tego typu placuszki (z owocami, z różnymi kaszami),
orzechy, suszone owoce,
Re: co zabrać do szkoły?
Ryż normalny z kurczakiem+jakieś tam przyprawy i warzywa = dobry "obiad" w szkole ? 

Re: co zabrać do szkoły?
dobry obiad, nie "obiad"
. byle przyprawy był bg.
w sumie wszystko można zapakować w pudło i zabrać ze sobą. albo i termosik.
polecam jeszcze batoniki amarantusowe, czy owsiane, jaglane itd. z owocami.

w sumie wszystko można zapakować w pudło i zabrać ze sobą. albo i termosik.
polecam jeszcze batoniki amarantusowe, czy owsiane, jaglane itd. z owocami.