przechowanie chleba
Moderator: Moderatorzy
- Katarzyna35
- Aktywny Forumowicz
- Posty: 297
- Rejestracja: ndz 10 maja, 2009 18:06
- Lokalizacja: Łomianki k.Warszawy
ja chleb przechowuję w zamrażarce, i jak jest potrzeba (tzn. mój bezglutek w domu) to mu rozmrażam kilka sznytek. a mój kochany trzyma w szafce i też otwarte opakowanie owija dodatkowo woreczkiem foliowym.
dobry jest gruboziarnisty tylko nie pamiętam czy z bezglutenu czy balvitenu... (nawet mi smakuje )
dobry jest gruboziarnisty tylko nie pamiętam czy z bezglutenu czy balvitenu... (nawet mi smakuje )
Wszystko jest trucizną i nic nie jest trucizną- jedynie dawka decyduje o tym. - Paracelsus
-
- Aktywny Nowicjusz
- Posty: 58
- Rejestracja: wt 22 lis, 2011 19:56
- Lokalizacja: Wrocław
-
- Aktywny Nowicjusz
- Posty: 58
- Rejestracja: wt 22 lis, 2011 19:56
- Lokalizacja: Wrocław
glodomorek,
pieczony w domu to nie ma problemu - kazda kromeczke zamrozic osobno lub ; na desce ukladam kromki i do zamrazalniki , gdy sie zamroza pakuje w pionie do pudełka i znowu do zamrazalnika , wytrzyma domowe chleb spokojnie miesic . Sklepowy tez w zamrazalniku , tylko znacznie krócej przechowywac , . A po wyjęciu można na pare , potem na chwile na patelnke i grzanki ze hej
pieczony w domu to nie ma problemu - kazda kromeczke zamrozic osobno lub ; na desce ukladam kromki i do zamrazalniki , gdy sie zamroza pakuje w pionie do pudełka i znowu do zamrazalnika , wytrzyma domowe chleb spokojnie miesic . Sklepowy tez w zamrazalniku , tylko znacznie krócej przechowywac , . A po wyjęciu można na pare , potem na chwile na patelnke i grzanki ze hej
-
- Aktywny Nowicjusz
- Posty: 58
- Rejestracja: wt 22 lis, 2011 19:56
- Lokalizacja: Wrocław
Jeszcze nie próbowała to nie wiem czy zje Je kasze gryczaną białą, jaglaną, ryż biały i brązowy. Wszystkiego takie małe porcje.Sheep pisze:A moze jak corka nie chce jesc chleba, to jej go po prostu nie dawac? pojsc w warzywa, kasze?
Kupiłam chleb zapakowany z folię, zanim zdecydowałam się jak go zamrozić to spleśniał Termin miał jeszcze na tydzień. Paragon zgubiłam. Spróbuję jakiś sama upiec. A o patelni nie pomyślałam, dobre.
Jeli, dzięki za podpowiedź, tak zrobię.
Jeżeli nie był szczelnie zamknięty to spleśnieje nawet przed terminem ważności. Najpewniejsze przechowanie to razem zamrozić pozostałe kromki i później w garnku na parze odświeżyć 1 lub 2 kromki; będzie super smaczny miękki chlebek. Niech córka spróbuje różne gatunki chleba: biały, ciemny, razowy, każdy smakuje inaczej.glodomorek pisze:Jeszcze nie próbowała to nie wiem czy zje Je kasze gryczaną białą, jaglaną, ryż biały i brązowy. Wszystkiego takie małe porcje.Sheep pisze:A moze jak corka nie chce jesc chleba, to jej go po prostu nie dawac? pojsc w warzywa, kasze?
Kupiłam chleb zapakowany z folię, zanim zdecydowałam się jak go zamrozić to spleśniał Termin miał jeszcze na tydzień. Paragon zgubiłam. Spróbuję jakiś sama upiec. A o patelni nie pomyślałam, dobre.
Jeli, dzięki za podpowiedź, tak zrobię.