makowiec - poszukuje przepisu
Moderator: Moderatorzy
Na początek użyj wyszukiwarki! Funkcja szukaj: search.htm
Ale, że jesteś nowa, no to proszę:
topics16/piegus-bez-mleka-i-glutenu-vt9 ... k+makowiec
topics16/tort-makowy-vt1163.htm?highlight=mak+makowiec
topics16/ciasto-makowo-serowe-vt434.htm ... k+makowiec
Ale, że jesteś nowa, no to proszę:
topics16/piegus-bez-mleka-i-glutenu-vt9 ... k+makowiec
topics16/tort-makowy-vt1163.htm?highlight=mak+makowiec
topics16/ciasto-makowo-serowe-vt434.htm ... k+makowiec
Pozwolę sobie zamieścić jeszcze jeden link topics16/bbaka-makowa-bez-maki-vt459.ht ... bka+makowa
Jak ją zrobiłam raz, to teraz co roku muszę ją piec i już innego makowca mama nie piecze, tak wszystkim zasmakowała
Jak ją zrobiłam raz, to teraz co roku muszę ją piec i już innego makowca mama nie piecze, tak wszystkim zasmakowała
Absolutnie nie polecam zastępowania migdałów mielonymi pestkami słonecznika czy dyni Są zbyt "oleiste" i przez to zbyt ciężkie. Próbowałam !!! Ciasto wychodzi bardzo gliniaste, ciężkie, lepiące się do zębów. Nie pomogło mu nawet "odpoczywanie" przez dobę. Koszt słonecznika jest znacznie niższy niż migdałów, ale w ostatecznym rozrachunku to się po prostu nie opłaca, gdyż "ciasto" ląduje w koszu. Lepiej nie udoskonalać go na siłę.