Czym zagęścić zupę, sos??
Moderator: Moderatorzy
- Grażyna
- Aktywny Forumowicz
- Posty: 340
- Rejestracja: ndz 13 lut, 2005 22:24
- Lokalizacja: Warszawa
- Kontakt:
Dawniej używałam maki kukurydzianej, jest okey. Teraz (alergia ) od dawna mielę w młynku do kawy kaszę jaglaną - i takiej mąki używam zwłaszcza do zup; czasem (głównie do sosów) używam skrobi z tapioki (lepsza od skrobi ziemniaczanej) - do kupienia w sklepach ze zdrową żywnością i w sklepach z żywnością orientalną.
-
- Aktywny Forumowicz
- Posty: 227
- Rejestracja: wt 04 paź, 2005 12:15
- Tomkus
- Bardzo Aktywny Forumowicz
- Posty: 615
- Rejestracja: pn 08 gru, 2008 12:38
- Lokalizacja: Małopolska
Czym zagęścić zupę, sos??
Można by poeksperymentować z kaszką kukurydzianą, też ma właściwości zagęszczające.