Szkolenie odbędzie się 27.03.2018 r. o godz. 18:00 w Instytucie Psychodietetyki we Wrocławiu.
Przyjdź, zadaj pytania i posłuchaj:
- Jakie badania nalezy zrobić, aby potwierdzić alergię, nietolerancję lub nadwrażliwość na gluten?
- jakie są najczęstsze objawy nietolerancji glutenu?
- Jakie są wady "gotowych" produktów bezglutenowych?
- Kiedy dieta bezglutenowa staje się niebezpieczna?
- Jak uniknąć niedoborów pokarmowych przy stosowaniu diety?
- Jak kondycja jelita wpływa na naszą psychikę i samopoczucie?
- Jak poprawić trawienie i wchłanianie składników odżywczych w jelitach?
- Co mówią najnowsze wyniki badań?
- Czym się różni nadwrażliwość na gluten od nietolerancji glutenu?
- Jakie są produkty zabronione i dozwolone w diecie bezglutenowej?
- Jakie błędy najczęściej popełniają pacjenci na diecie bezglutenowej?
- Gdzie znależć cenne i mało znane zboża bezglutenowe?
- Gdzie szukać najnowszych wyników badań na zawartość glutenu w produktach?
Wykład dla wszystkich osób zainteresowanych tematem.
Prowadząca:
Marta Kierzkowska-Grzybek, biotechnolog, immunodietetyk, terapeuta, coach ICF ACC
Po więcej informacji zapraszam na stronę wydarzenia

https://web.facebook.com/events/1587340468052353/