Witam
Odkryłem blog z fajnymi przepisami dla bezglutków:
"Zdrowie Na Widelcu"/http://zdrowienawidelcu.pl/
Polecam
Zdrowie Na Widelcu
Moderator: Moderatorzy
- herbatnick
- Nowicjusz
- Posty: 26
- Rejestracja: czw 18 paź, 2007 22:28
- Lokalizacja: Głogów/Wrocław/Opole
- Grażyna
- Aktywny Forumowicz
- Posty: 340
- Rejestracja: ndz 13 lut, 2005 22:24
- Lokalizacja: Warszawa
- Kontakt:
Autorka pomyliła dietę bez pszenicy z dietą bezglutenową. Żyto i mąka żytnia jak najbardziej zawierają gluten. Teoretycznie mogłyby żyto jeść osoby uczulone na pszenicę i mąkę pszenną, gdyby nie to, że mieli się ją w młynach w tych samych urządzeniach co pszenicę. Dlatego osoby uczulone na pszenicę, w zasadzie powinny być na diecie bezglutenowej ( na dodatek nie zawierającej skrobi pszennej).
- herbatnick
- Nowicjusz
- Posty: 26
- Rejestracja: czw 18 paź, 2007 22:28
- Lokalizacja: Głogów/Wrocław/Opole
Faktycznie kilka przepisów jest nie do końca bezglutenowych - z mąką żytnią. Też to zauważyłem, tylko zapomniałem wcześniej ostrzec forumowiczów
Ale autorka bloga, jak widzę, już się tym problemem zajęła
Niemniej jednak blog jest fajny, przepisy smaczne, a te kilka nie do końca bg powinny bez problemu wyjść z mąką bezglutenową razową albo z jakąś autorską mieszanką

Ale autorka bloga, jak widzę, już się tym problemem zajęła

Niemniej jednak blog jest fajny, przepisy smaczne, a te kilka nie do końca bg powinny bez problemu wyjść z mąką bezglutenową razową albo z jakąś autorską mieszanką

Ostatnio zmieniony czw 22 lis, 2012 12:07 przez herbatnick, łącznie zmieniany 1 raz.