Czy lepiej jeść chleb czerstwy czy świeży?

Na pytania dotyczące żywienia i diety bezglutenowej odpowiada Maja Łowińska, dietetyk

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
kerima_82
Forumowicz
Forumowicz
Posty: 179
Rejestracja: wt 07 maja, 2013 22:16
Lokalizacja: Lubuskie

Czy lepiej jeść chleb czerstwy czy świeży?

Post autor: kerima_82 »

Zauwazyłam że po zjedzeniu świeżego chleba pojawiły się problemy żolądkowe mam silne skurcze i bóle brzucha,problem znika gdy nie zjem świeżego chleba ,gotowy jest inny w smaku dlatego chciałabym piec w domu ,u mojej córeczki zauważyłam podobne reakcje bóle brzuszka zwłaszcza w nocy.Piekę chleb na swieżych drożdżach z mąki Balviten lub Schaera .
Czy to możliwe żeby organizm nie tolerował świeżego pieczywa ?Czy ktoś ma podobny problem ?
kerima_28
wieczorynka
Aktywny Forumowicz
Aktywny Forumowicz
Posty: 432
Rejestracja: pt 25 lut, 2011 11:30
Lokalizacja: Żory

Post autor: wieczorynka »

Ja tak mam. Odkąd pojawiły się świeże bochenki w sprzedaży bardzo się ucieszyłam ale niestety. Ratuję się opiekaczem. Wkładam chleb do opiekacza na chwileczkę, bo jest smaczniejszy ale zawsze czekam żeby trochę ostygnął
kerima_82
Forumowicz
Forumowicz
Posty: 179
Rejestracja: wt 07 maja, 2013 22:16
Lokalizacja: Lubuskie

Post autor: kerima_82 »

Tak,też myślałam ;-)Czyli pozostaje mi jeść chleb gotowy.Mam nadzieję ,że to minie...
kerima_28
ODPOWIEDZ