ja wam to wszystko wyjasnie i napewno zrozumiecie
1/5 krwi ponpowanej przez serce przeplywa przez jelita zabiera wartosci odrzywcze i wlatuje do watroby tam cala chemia i brud jest odfiltrowana i nastepnie to wszystko co zebrala watroba wlatuje wraz z zolcia do woreczka zolciowego , z woreczka zolciowego wlatuje wraz z zolcia do jelita cienkiego(dwunastnicy) im wiecej zolci tym zdrowsze sa jelita , potem zolc z tymi toksynami jest wydalana z kalem , nerki filtruja krew i do pecherza i siku , jesli watroba czy nerki niebeda w stanie odfiltrowac wszystkiego , wtedy organizm filtruje poprzez skure ,pot , oddech(pluca) , jesli jelita sa chore to caly organizm jest zawalony syfem

, klucilam sie z profesorem gastrologi ktory twierdzil ze nieswiezy oddech niemoze byc przez jelita tylko przez przelyk(reflux) a wersja jelita-krew-niewydolna watroba-krew-pluca jest niemozliwe
do dzis jestem wszoku
co do tematu to wystarczy przed snem ale juz po kolacji wypic kieliszek oliwy z oliwek , wtedy watroba dostanie informacje z zoladka/jelit ze tluste wlecialo i trzeba zolci do strawienia , wtedy rusza tez odrazu trzustka i razem z watroba i woreczkiem zolciowym wyzuca jak najwiecej zolci aby organizm mogl strawic tluste , a im wiecej watroba wyzuci zolci tym bardziej sie oczysci,,,,,,,jest wiele sposobow ale ogulnie tak to dziala...i 2 l wody min
a pot,slina wydzieliny etc, to jest wszystko uklad limfatyczny (chlonny) , pobiera z jelit swoje skladniki i rozlazi sie po organizmie,miesza sie tez z krwia, krew i uklad chlonny to 2 podstawowe i jedyne" rozprowadzacze zycia" w organizmie, , a wszystko zaczyna sie od jelit, jelita to klucz do dlugowiecznosci. i uwiezcie mi mam racje znam google na pamiec..............................tak miedzy nami preparat na watrobe hepati*(zawiera tylko choline a cholina jest ogulnie dostepna w podstawowej codziennej diecie ). to najwieksze oszustwo jakie mozna spotkac w aptece

, wiecie z kad to wiem? , bo ja wiem wszystko!
orzeszek