Wrazenia po konferencji
Moderator: Moderatorzy
Wrazenia po konferencji
Witam,
chcialem tylko krotko napisac, ze ciesze sie, ze udalo sie mojej rodzinie wziac udzial w konfrencji. Uwazam, ze poziom wykladow oraz wszystkich innych wypowiedzi byl naprawde wysoki. I spotkani ludzie byli bardzo mili. Czy moznaby spytac autorow prezentacji, czy nie zgodziliby sie je udostepnic uczestnikom (mam rowniez na mysli prezentacje pani Malgosi)?
Az do kolejnego takiego spotkania pozostaja obecnie kontakty poprzez forum. Mam w zwiazku z tym taka propozycje aby jak najwiecej osob zdecydowalo sie umiescic w swoich profilach swoje zdjecie - zwlaszcza dla nowych osob (czyli takich jak ja) bedzie to istotna pomoc w kontaktach, bowiem ciezko zapamietac tyle imion i nazwisk (nie mowiac o nick'ach) po jednym spotkaniu (na konferencji byla tez inna prozpozycja dot. zdjec ale ja jej nie zrozumialem).
Mam rowniez jedna pytanie do Was wszystkich (a takze do pani dr Gregorek w ramach pytan, ktore mielismy do niej spisac): czy ktos wie gdzie mozna kupic podreczny test do badania zywnosci na zawartosc glutenu? Chodzi mi o taki domowy, szybki test ale o odpowiednio wysokiej czulosci do 20 ppm. Jak sie nie uda znalzec to ja sie postaram dowiedziec jak mozna kupic taki test w UK'u:
http://www.hallmarkav.com/page7.html
http://www.celiactravel.com/gluten-test-kit.html
Chyba, ze ktos juz to rozpracowal?
Pozdrawiam serdecznie,
Janusz.
chcialem tylko krotko napisac, ze ciesze sie, ze udalo sie mojej rodzinie wziac udzial w konfrencji. Uwazam, ze poziom wykladow oraz wszystkich innych wypowiedzi byl naprawde wysoki. I spotkani ludzie byli bardzo mili. Czy moznaby spytac autorow prezentacji, czy nie zgodziliby sie je udostepnic uczestnikom (mam rowniez na mysli prezentacje pani Malgosi)?
Az do kolejnego takiego spotkania pozostaja obecnie kontakty poprzez forum. Mam w zwiazku z tym taka propozycje aby jak najwiecej osob zdecydowalo sie umiescic w swoich profilach swoje zdjecie - zwlaszcza dla nowych osob (czyli takich jak ja) bedzie to istotna pomoc w kontaktach, bowiem ciezko zapamietac tyle imion i nazwisk (nie mowiac o nick'ach) po jednym spotkaniu (na konferencji byla tez inna prozpozycja dot. zdjec ale ja jej nie zrozumialem).
Mam rowniez jedna pytanie do Was wszystkich (a takze do pani dr Gregorek w ramach pytan, ktore mielismy do niej spisac): czy ktos wie gdzie mozna kupic podreczny test do badania zywnosci na zawartosc glutenu? Chodzi mi o taki domowy, szybki test ale o odpowiednio wysokiej czulosci do 20 ppm. Jak sie nie uda znalzec to ja sie postaram dowiedziec jak mozna kupic taki test w UK'u:
http://www.hallmarkav.com/page7.html
http://www.celiactravel.com/gluten-test-kit.html
Chyba, ze ktos juz to rozpracowal?
Pozdrawiam serdecznie,
Janusz.
- mama Krzysia
- Forumowicz
Podobnie i ja byłam nowicjuszką . Nie żałuję nieprzespanej nocy
Szkoda tylko, że tylu z nas tak szybko się rozjechało, najmilsze chwile to te, przy kawusi po oficjalnym spotkaniu. Popieram propozycję JanuszSk o wstawianie swych fotek, bo to naprawdę będzie pomocne...
Co do domowego testera to przestałam poszukiwań na naszym rynku, pytałam w różnych placówkach pobrano kontakt do mnie jednak nikt się nie odezwał mimo obietnic.

Co do domowego testera to przestałam poszukiwań na naszym rynku, pytałam w różnych placówkach pobrano kontakt do mnie jednak nikt się nie odezwał mimo obietnic.
- Rafal_tata
- -#Moderator
Czyli co? Następnym razem regularna impreza po oficjalnym spotkaniu?
Jestem ZA!
Kiedy zobaczyłem plan zebrania trochę miałem mieszane uczucia czy powinny być też spotkania z ekspertami, ale po pierwszych 5 minutach wykładu Pani dr Gregorek wiedziałem, że to jedno z ważniejszych zebrań na jakich byłem!
[ Dodano: Pon 20 Paź, 2008 21:23 ]
Co do testów zawsze jest problem jego wiarygodności i dokładności. Nie bez powodu testy żywności przeprowadza się w renomowanych laboratoriach, a sprawą JAKI będzie to test zajmuje się WHO.

Kiedy zobaczyłem plan zebrania trochę miałem mieszane uczucia czy powinny być też spotkania z ekspertami, ale po pierwszych 5 minutach wykładu Pani dr Gregorek wiedziałem, że to jedno z ważniejszych zebrań na jakich byłem!
[ Dodano: Pon 20 Paź, 2008 21:23 ]
Co do testów zawsze jest problem jego wiarygodności i dokładności. Nie bez powodu testy żywności przeprowadza się w renomowanych laboratoriach, a sprawą JAKI będzie to test zajmuje się WHO.
● Celiakia - FAQ ● Poczytaj, zanim zadasz pytanie ● SkoND kLiKaSH??? czyli jak pisać po polsku ● Wszędzie są jakieś zasady ● Wszystko o chorobie i Stowarzyszeniu
● Tata Kasi zdiagnozowanej w 2003 r.
● http://1procent.celiakia.pl/
● http://www.facebook.com/celiakia
● Tata Kasi zdiagnozowanej w 2003 r.
● http://1procent.celiakia.pl/
● http://www.facebook.com/celiakia
Cieszę się że mogliśmy się spotkać znów w tak przyjaznym gronie, czekałam z niecierpliwością na nasze Zebranie
Szkoda, że nie wszyscy mogli uczestniczyć, z pewnością byłoby jeszcze milej.
Jestem za, żebyśmy mieli również okazję spotykać się mniej formalnie
Faktycznie było tak miło, zwłaszcza w bufecie, że aż żal było wychodzić...
I jak zwykle niespodzianki
Super. To kiedy znowu się spotykamy?
A co do zdjęć
Ja już mam.

Jestem za, żebyśmy mieli również okazję spotykać się mniej formalnie

I jak zwykle niespodzianki

A co do zdjęć

Warto było jechać kilka godzin, żeby się z Wami spotkać, wysłuchać bardzo wartościowych wykładów i naładować się pozytywną energią do dalszej działalności. Tylu wartościowych, pomocnych ludzi mamy w naszym stowarzyszeniu. Z pewnością nowi członkowie również naładowali się pozytywną energią 
Dzięki wykładowi dr Lange podjęłam postanowienie, aby odżywiać się jeszcze lepiej, zdrowiej. Zaczęłam polowanie na otręby ryżowe

Dzięki wykładowi dr Lange podjęłam postanowienie, aby odżywiać się jeszcze lepiej, zdrowiej. Zaczęłam polowanie na otręby ryżowe

Ja też! Pozostał jak zwykle niedosyt towarzyski.Myślę, że trzy dni imprezy by wystarczyłyRafal_tata pisze:Czyli co? Następnym razem regularna impreza po oficjalnym spotkaniu?Jestem ZA!

- Małgorzata
- -#Moderator
Re: Wrazenia po konferencji
Ja avatara zmienial nie bede (nick zasluguje na Pinheadowego avatara), ale przychylam sie do pomyslu ze zdjeciami, prosze wchodzic i umieszcac swe zdjecia: topics37/czlonkowie-stowarzyszenia-zdje ... .htm#28757 (watek widzoczny tylko dla Stowarzyszonych). O samym walnym nie musze sie wypowiadac, oczywiscie, ze bylo super.JanuszSk pisze:(...) Az do kolejnego takiego spotkania pozostaja obecnie kontakty poprzez forum. Mam w zwiazku z tym taka propozycje aby jak najwiecej osob zdecydowalo sie umiescic w swoich profilach swoje zdjecie - zwlaszcza dla nowych osob (czyli takich jak ja) bedzie to istotna pomoc w kontaktach, bowiem ciezko zapamietac tyle imion i nazwisk (nie mowiac o nick'ach) po jednym spotkaniu (na konferencji byla tez inna prozpozycja dot. zdjec ale ja jej nie zrozumialem). (...)
Ostatnio zmieniony śr 22 paź, 2008 22:31 przez Pinhead, łącznie zmieniany 1 raz.
- GosiaM
- Bardzo Aktywny Forumowicz
Nastka! ja też postanowiłam odżywiać lepiej i zdrowiej moją rodzinkę! I koniecznie dla córki muszę kupić otręby ryżowe!Nastka pisze:Dzięki wykładowi dr Lange podjęłam postanowienie, aby odżywiać się jeszcze lepiej, zdrowiej. Zaczęłam polowanie na otręby ryżowe
Wykładu pani dr Lange słuchałam już nie pierwszy raz, ale mam nadzieję, że tym razem moje postanowienie będzie silniejsze

Byłam pod dużym wrażeniem wykładu pani dr Gregorek. Dowiedziałam się nowych, bardzo ciekawych rzeczy. Kolejny raz mogę powiedzieć, że po wykładach, które wysłuchałam znowu jestem mądrzejsza

Zielonka! Twój wykład też mi się podobał!
- Moja córcia już 15! lat na diecie...
- Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej
- Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej
Przyznaję, że do końca nie byłam pewna czy uda mi się przyjechać na walne, ale teraz bardzo się cieszę, że byłam.
Wykłady dr Gregorek i dr Lange, nasze dyskusje i w ogóle spotkanie z wami dodało mi energii i ochoty do jeszcze dokładniejszego przestrzegania diety.
Wielkie dzięki, bo chwilami bardzo mi tego brakowało.
Nastka, Gosia! Też zaczęłam polowanie na otręby ryżowe
No i poznałam kolejne wspaniałe osoby
(Pozdrowionka dla Aguni i Rozalii
)
Wykłady dr Gregorek i dr Lange, nasze dyskusje i w ogóle spotkanie z wami dodało mi energii i ochoty do jeszcze dokładniejszego przestrzegania diety.
Wielkie dzięki, bo chwilami bardzo mi tego brakowało.

Nastka, Gosia! Też zaczęłam polowanie na otręby ryżowe

No i poznałam kolejne wspaniałe osoby

Ostatnio zmieniony czw 23 paź, 2008 12:56 przez Joanna, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja również dziękuję wszystkim za udział i zaangażowanie...można było zauważyć że krąży wiele ciekawych pomysłów co do przyszłości i działalności Stowarzyszenia jednakże zachęcałabym do większej aktywności - do działania! A w szczególności do działania lokalnego! Tak jak powiedziała Małgosia - niewiele potrzeba. Wystarczy się umówić (np. poprzez forum) i spotkać (w pierwszej lepszej kawiarni przy kawie). Można siąść wspólnie i pomyśleć co da się zrobić w Waszym mieście by Celiakom żyło się lepiej
Czekamy na pierwsze doniesienia z Regionów