Przepuszczalne jelita – zapraszamy na konferencję 10.06.2017
Moderator: Moderatorzy
Przepuszczalne jelita – zapraszamy na konferencję 10.06.2017
Laboratoria ALAB zapraszają 10 czerwca 2017 roku do hotelu SOUND GARDEN HOTEL w Warszawie przy ul. Żwirki i Wigury 18 na konferencję zatytułowaną „Przepuszczalne jelita – problem interdyscyplinarny”. Wykładowcy mówić będą o jednym z najbardziej dyskutowanych w ostatnim czasie problemów, ale pokażą go z punktu widzenia różnych specjalistów: gastroenterologa, alergologa, endokrynologa, psychiatry, dietetyka oraz immunologa.
Gościem specjalnym i wykładowcą będzie dr Alessio Fasano – gastroenterolog, pediatra, naukowiec, profesor Harvard Medical School, założyciel i dyrektor Ośrodka Badań nad Celiakią przy Massachusetts General Hospital. Nasze Stowarzyszenie również będzie obecne na konferencji. W 2016r. objęliśmy patronatem polskie wydanie książki dr Alessio Fasano pt. „Wolni od glutenu”.
Szczegółowy program konferencji oraz rejestracja znajdują się tutaj:
http://jelita.alabkonferencje.pl/strona-glowna
Gościem specjalnym i wykładowcą będzie dr Alessio Fasano – gastroenterolog, pediatra, naukowiec, profesor Harvard Medical School, założyciel i dyrektor Ośrodka Badań nad Celiakią przy Massachusetts General Hospital. Nasze Stowarzyszenie również będzie obecne na konferencji. W 2016r. objęliśmy patronatem polskie wydanie książki dr Alessio Fasano pt. „Wolni od glutenu”.
Szczegółowy program konferencji oraz rejestracja znajdują się tutaj:
http://jelita.alabkonferencje.pl/strona-glowna
Re: Przepuszczalne jelita – zapraszamy na konferencję 10.06.
udział tu jest darmowy? - nie ma informacji o kosztach zanim się nie zarejestruje, a nie wiem czy się rejestrować skoro nie wspominają o kosztach...
Udział jest płatny- o ile dobrze pamiętam to 469 zł
- pleomorfa
- Bardzo Stary Wyjadacz :)
Jeśli tracisz pieniądze, nic nie tracisz. Jeśli tracisz zdrowie, coś tracisz. Jeśli tracisz spokój, tracisz wszystko. - Bruce Lee
Te opłaty widziałem - a na daty zwróciłaś uwagę? 
Akurat spotkania 10 czerwca nie ma w tych danych...

Akurat spotkania 10 czerwca nie ma w tych danych...
- pleomorfa
- Bardzo Stary Wyjadacz :)
Hmm tak na daty zwróciłam. Ale nie rozumiem co w nich nie tak? To są progi opłatowe, że do jakiejś tam daty jest zniżka, później jest drożej, a w dniu wydarzenia jest najdrożej.
Dlatego podane daty są "do", bo 10-tego czerwca jest wydarzenie.
Dlatego podane daty są "do", bo 10-tego czerwca jest wydarzenie.
Jeśli tracisz pieniądze, nic nie tracisz. Jeśli tracisz zdrowie, coś tracisz. Jeśli tracisz spokój, tracisz wszystko. - Bruce Lee
czy problem nieszczelnego jelita wśród lekarzy opiekujących się osobami z celiakią jest popularny? - bo do tej pory to spotykałem się niestety z negacją i śmianiem się, no standard. W większości nie wiedzą, ze "góra" i światowcy znają od dawna ten problem i nie oznacza to, że jelito jest jak sitko, bo nieszczelności nie da się okiem zauważyć.
I z tego co zrozumiałem to na razie nie ma sposobu na pozbycie się tego problemu? - tzn chodzi mi o oficjalne stanowisko.
I z tego co zrozumiałem to na razie nie ma sposobu na pozbycie się tego problemu? - tzn chodzi mi o oficjalne stanowisko.