O celiakii w „Pytaniu na Śniadanie” 14 grudnia 2024

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Leeloo
-#Moderator
-#Moderator

O celiakii w „Pytaniu na Śniadanie” 14 grudnia 2024

Post autor: Leeloo »

W sobotę 14 grudnia 2024 r. tematyka celiakii i diety bezglutenowej kolejny raz zaistniała w ogólnopolskich mediach. Materiał na ten temat przedstawił Program 2 TVP w „Pytaniu na Śniadanie”.

W tym roku temat celiakii i diety bezglutenowej z naszym udziałem pojawił się wielokrotnie w ogólnopolskich mediach, głównie przy okazji Międzynarodowego Dnia Celiakii. 14 grudnia kolejny raz tematyką zainteresowała się telewizja.

Felieton pokazujący historię diagnozy celiakii i codzienne życie na diecie bezglutenowej Pani Pauli pojawił się w „Pytaniu na śniadanie”. Na temat choroby wypowiedziała się Małgorzata Źródlak, prezeska naszego Stowarzyszenia.

Nagranie: https://celiakia.pl/o-celiakii-w-pytani ... dnia-2024/
Kasiulkaa02
Nowicjusz
Nowicjusz

Re: O celiakii w „Pytaniu na Śniadanie” 14 grudnia 2024

Post autor: Kasiulkaa02 »

Witam Was celiacy. Dowiedziałam się w październiku,że mam celiakię. Wylądowałam w szpitalu dowiedziałam się ,że zostało mi kilka dni życia nikt nie wiedział co mi jest ja normalnie funkcjonowałam ale z badań z krwi wychodzili że mam stań umierania. Zrobili mi gastroskopię kiedyś za nastolatki też mi zrobili bo zemdlałam w szkole z bólu brzucha nic mi nie wykryli mojej mamie kazali iść do psychiatry dziecięcego że sobie wymyślam chorobę. I po 10 dniach dostaje telefon ,że wykryli u mnie celiakię zmagam się już z Nią 4 miesiące nie jest łatwo przytłaczają jest ta choroba.. Mam pytanie jak mój narzeczony je gluten a ja jestem chora czy On może mnie zarażać podczas pocałunków a wcześniej zjadł chleb ,bo po prostu nie wiem jeszcze nic tak bardzo na temat tej choroby czy nadal się truję nieświadomie a mam już tak zaawansowaną,że wiadomo co może powstać raj jelita więc mam obawy . Proszę mi odpisać . Bardzo dziękuję.
ODPOWIEDZ