Ja oglądałam, a Wy?

Moderator: Moderatorzy
Ja pamiętamdzuzka86 pisze: A mam pytanie czy ktoś z Was zapamiętał tytuł książki, którą promowała pani dietetyk?
Jak usłyszałam, że jajecznica z szynką to powiedziałam na głos do telewizora: bezglutenową! Ignorancja ludzi mnie boli. Przez to później człowiek idzie do sklepu i pyta, która szynka jest bezglutenowa, a słyszy w odpowiedzi: przecież wędliny nie mają mąki! O.oBeata76 pisze:ja jestem trochę w szoku. Pani dietetyk nie wie, że celiakia to celiakia a alergia na gluten to co innego.Ponad to: jajecznica z szynką - no mogła zaznaczyć, że bezglutenową. Ktoś chce robić wielkie show to niech najpierw się przygotyje, bo to jest wprowadzanie ludzi w błąd.
Pani dietetyk wyjaśnia, że to nie alergia, ale nietolerancja glutenu. Również źle. Bo przecież celiakia to nie "brak enzymów trawiących gluten", tylko aktywna odpowiedź immunologiczna wymierzona przeciw glutenowi?Beata76 pisze:ja jestem trochę w szoku. Pani dietetyk nie wie, że celiakia to celiakia a alergia na gluten to co innego.Ponad to: jajecznica z szynką - no mogła zaznaczyć, że bezglutenową. Ktoś chce robić wielkie show to niech najpierw się przygotyje, bo to jest wprowadzanie ludzi w błąd.