Autorkami są dwie siostry, które w dzieciństwie musiały przejść na dietę bezglutenową i dla których wizja życia bez słodyczy była zbyt gorzka, żeby się z nią pogodzić. Postanowiły więc wziąć sprawy w swoje ręce i zaczęły piec bezglutenowe desery, wkrótce założyły też blog kulinarny. Najpierw z mamą a następnie same zaczęły przygotowywać potrawy, które mogłyby jeść bezpiecznie i ze smakiem. W książce dzielą się swoim bogatym doświadczeniem kulinarnym, które jest wynikiem ich kilkuletnich eksperymentów w kuchni i podróży. Mówią same, że podczas nich uczyły się od lepszych, jak przyrządzać najrozmaitsze potrawy.
Książka „Ciasta i desery. Bezglutenowe podróże” zawiera 54 przepisy na słodkości bez glutenu. Wszystkie sprawdzone, dokładnie opisane i efektownie sfotografowane. Przywiezione z pięciu krajów: Węgier, Włoch, Hiszpanii, USA i Izraela.
Książka Kamili i Noemi Górny może być wspaniałym mikołajkowym prezentem

Można ją kupić w księgarni wydawnictwa: www.aromatslowa.pl
https://celiakia.pl/ciasta-i-desery-bez ... rzyszenia/